Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​verdiği bir röportajda şirketin canlı sporlardan Prime aboneleri için orijinal içeriğe kadar eğlence konusunda büyük emelleri olduğunu söyledi.

Jassy, Salı sabahı yayınlanan bir röportajda “TechCheck” in sunucularından Jon Fortt’a “Medyada bizim için hala erken günler” dedi. “Harika bir başlangıç ​​yapıyoruz ancak müşterilerimize gerçekten özgün ve yaratıcı içerikle benzersiz bir görüntüleme deneyimi sunma fırsatımız olduğuna inanıyoruz.”

Amazon, Mayıs ayında MGM Studios’u 8.45 milyar dolara satın alacağını duyurdu ve bu, şirketin Hollywood’daki artan hırsının altını çizen bir hareket olarak görülüyordu. Şirket ayrıca medya ve eğlence alanındaki yatırımlarını agresif bir şekilde artırıyor ve video akışı ve müzik hizmetleri için bir önceki yıla göre 7,8 milyar dolardan 2020′de 11 milyar dolar harcadı.

Amazon’un hedefleri büyük

Amazon’un Eylül 2022′de piyasaya sürülmesi beklenen “Yüzüklerin Efendisi” televizyon dizisi, ilk sezon için en az 465 milyon dolara mal olacak, bir akış şovu için benzeri görülmemiş bir bütçe.

Kurucu Jeff Bezos’un CEO’luğunu üstlenmesinden bu yana ilk röportajlarından birinde Jassy, ​​yüz milyonlarca insanın Amazon’un orijinal içeriğini izlediğini söyledi.

Amazon, daha fazla izleyici çekmeyi ve onları Prime abonelerine dönüştürmeyi umduğu için canlı spor içeriğine giderek daha fazla odaklanıyor. Jassy Amazon’un Ulusal Futbol Ligi’nin “Pazar Bileti” ile ciddi bir ilgisi olduğunu ve paket hakkında ligle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Jassy, ​​Amazon’un “Sunday Ticket” konusundaki iştahı hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak şirketin AWS’nin ligle önceki anlaşmalarına atıfta bulunarak, şirketin NFL ile ”çok önemli bir ortaklığı” olduğunu söyledi.

Jassy, ​​Amazon’un piyasaya sürülen ilk markalı TV setlerinin eğlence ve ticareti birleştirmek için yeni bir format olarak hizmet edebileceğini söyledi. TV’ler, Amazon’un Fire TV yazılımı ve Alexa ses kontrolü ile donatılmıştır.

Jassy, ​​“Giderek, insanlar bu mekanizmalarla ticaret yapacak” dedi. “Alexa ile yaptıklarımız ve oturma odasında yaptıklarımız arasında, insanlar için mümkün olanı ve insanlar için erişilebilir olanı değiştirmek için bir fırsatımız olduğunu düşünüyorum.” sözlerini de açıklamasına ekledi. Önümüzdeki seneye oldukça güçlü bir başlangıç yapmayı hedefleyen şirket rakiplerini geride bırakılabilir gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir