Amazon, ofisleri gelecek yıl yeniden açılmaya başladıktan sonra bile çalışanlarına evden çalışma konusunda daha fazla esneklik sağlıyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​Pazartesi günü çalışanlara verdiği bir notta, şirketin çalışanlarının ofiste ne sıklıkla çalışacaklarına karar vermeyi bireysel ekip yöneticilerine bırakacağını söyledi.

Jassy, ​​”Çoğunlukla uzaktan çalışmaya devam eden ekiplerin olmasını bekliyoruz, diğerlerinin uzaktan ve ofiste bazı kombinasyonlarda çalışacak ve yine de, ekibin çoğunlukla ofiste çalışmasıyla müşterilere en iyi hizmetin verildiğine karar verecek diğer ekipler olmasını bekliyoruz” dedi. Jassy sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Kasıtlı olarak kaç gün veya hangi gün olduğunu belirtmiyoruz, buna yöneticilerin üst düzey liderleri ve ekipleriyle birlikte karar vermeleri gerekiyor.”

Amazon Prime Day, 21-22 Haziran’da Türkiye’de

Amazon, yönetici düzeyinde kaç kişiyi istihdam ettiğini söylemeyi reddetti. Bu hareket, Amazon’un çoğu kurumsal çalışanın 3 Ocak 2022’den itibaren ofise dönmesini beklediğini söyleyen daha önceki işe dönüş planlarından bir kaymaya işaret ediyor.

Amazon, ofiste haftada üç gün bir temel belirlemiş ve çalışanları bırakmıştı. haftada iki güne kadar uzaktan çalışma seçeneği. Jassy, ​​Amazon’un şirket ölçeğinde çalışmak için “herkese uyan tek bir yaklaşım” öneremeyeceğini söyledi.

Amazon’un şu anda dünya çapında 1,3 milyon çalışanı var ve bunların yüz binlercesi kurumsal rollerde.Politika değişikliğinin bir parçası olarak Amazon, kurumsal çalışanlara, çalıştıkları ülkedeki herhangi bir yerden tamamen uzaktan yılda dört haftaya kadar çalışma seçeneği de verecek.

Amazon, çalışanlara ofise raporlama konusunda daha fazla hareket alanı sağlarken, Jassy, ​​çoğu çalışanın ekibine “bir gün içinde bir toplantı için ofise kolayca seyahat edebilecekleri” kadar yakın kalmalarının bekleneceğini söyledi. Diğer teknoloji devleri de uzaktan çalışmayı benimsedi. Microsoft, Eylül ayında ofise dönüşünü süresiz olarak ertelerken, Facebook ve Google, işleri uzaktan yapılabiliyorsa çalışanlarının bir kısmının evden çalışmaya devam etmesini bekliyor. Twitter’da geçen yıl çalışanlarına isterlerse “sonsuza kadar” evden çalışabileceklerini bile söylemişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir