Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​şirketin çalışanlarından ofise dönmesini istemeyeceğini söyledi.

Jassy, ​​Çarşamba günü Los Angeles’taki Kod Konferansı’nda sahnede konuştu. “İnsanları geri dönmeye zorlamak gibi bir niyetimiz yok. Bunu şu anda düşünmüyoruz, ancak gelecekte gözden geçireceğiz. ” diyen şirket CEO’su esnek bir planın düşüldüğünü de böylece gösterdi.

Electronic Arts için bu sefer Amazon devrede

Amazon teknoloji çalışanlarına, koronavirüs hızla yayıldığı için 2020’nin başlarında evden çalışmaları söylendi. Ekim ayında Jassy, ​​Amazon’un çalışanların ofise ne sıklıkta geleceğine karar verme kararının, bireysel yöneticileri yalnız bırakacağını ve orijinal “insan kültürüne” dönme hedefinden büyük bir değişime işaret ettiğini söyledi.

Amazon çalışanlarının uzaktan çalışmasına olanak tanıyor

Jassy, ​​Çarşamba günü birçok çalışanın fiziksel ofise geri döndüğünü ve birkaç gün evden çalışarak geçirdiğini söyledi. Donanım veya yaratıcı gibi bazı gruplar genellikle ofiste bulunurken, mühendisler gibi diğerleri çok çalışmaya devam ettiğini belirterek, ​​”Bence sezonda yapılması gereken bazı zor şeyler var. Bence uzaktan hayal etmek biraz zor.” dedi.

Jassy, ​​Covid-19 pandemisinin işletmelerin işleyişi üzerinde kalıcı bir etkisi olabileceğini ve Amazon’un çalışanlarına ödeme şeklini zaten etkilediğini söyledi. Örneğin, Amazon artık uzaktan çalışmaya açık ve “kritik ihtiyaçları” olan alanlara odaklanmak yerine her yerden işçileri işe alacak. Amazon’un bu noktada izlediği politika diğer teknoloji şiretkerinden farklı.

Nisan ayında Google, çalışanlarının çoğunun haftada en az üç gün fiziksel ofise dönmesini zorunlu kılmaya başladı ve buna karşı olan çalışanlardan bazı yanıtlar aldı. Apple ayrıca bu aydan itibaren bazı çalışanlarından haftanın üç günü ofise gelmelerini istedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir