Dünyanın en çok kullanılan e-ticaret platformlarından biri olan Amazon’da son günlerde Prime Day yoğunluğu yaşanıyor. Ancak bu yoğunluk Amazon çalışanları için tam bir kabus haline dönüştü.

Amazon Prime Day’e özel 30 oyun ücretsiz oldu

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, müşterilerine verdiği hizmetle takdir görse de perde arkasında yaşananlarla gündeme gelmiyor. Şirket son dönemlerde başarılarının yanı, çalışanları ile arasındaki gerilimle de gündeme gelmeye başladı.

Amazon çalışanları Change.org kampanyasını başlattı

Amazon’un programı son zamanlarda çok yoğundu. Öyle ki Prime Day şirketin işinin iyice yoğunlaşmasını sağladı. Ancak bu yoğunluk şirket çalışanlarının üzerindeki iş yükünü arttırdığından şirket ve çalışanların karşı karşıya gelmesine neden oldu. İndirim zamanında siparişlerin artması daha fazla paketleme ve gönderim demek olduğundan şirket personellerinin iş gücü de ikiye katlanmış durumda.

Fazla mesai ve yoğun çalışma temposundan şikayetçi olan Amazon çalışanları harekete geçme kararı aldı. Çalışanlar şirketin daha güvenli bir çalışma ortamı yaratmasını ve sendikalara zarar vermemesini istiyor. Bu noktada eyleme geçen çalışanlar Change.org’da yeni bir kampanya başlattı. Kampanya “Çalışanların daha iyi bir ortamda çalışmasına yardımcı olun” sloganıyla devam ediyor.

Kampanya, şu cümlelerle paylaşıldı.

Prime Day anlaşmaları, Epic Prime günü yaralanmalarına yol açıyor. Prime Day’de sipariş vermek için tıklamadan önce Change.org’daki bağlantıya göz atın. Paylaştığımız fotoğraflar, Amazon çalışanlarının her gün karşılaştığı gerçekliğe bir bakış sunuyor.

Amazon ve çalışanları arasında gizli bir gerilim ortamı var. İşçilerin örgütlenme süreci şirketteki tansiyonu artırırken, Prime Day’in ekstra yoğunluğu fırtınayı dindirmede önemli rol oynuyor. Öyle ki yoğunluk iş kazalarına ve işçi yaralanmalarına neden oluyor. Çalışanlar bu noktada gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak yoğun tempo döneminde çalışma yüklerinin maaşlarına yansıtılmasını veya ek personel alımına gidilerek bu dönemde iş yükünün hafifletilmesini istiyor. Aslına bakarsanız bu oldukça haklı bir isyan gibi duruyor.

Şirket çalışanları kendilerine özel bir sendika kurulmasını ve haklarının korunmasını da talep ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Apple çalışanları da sendikalaşmaya gitmişti. Yakında Amazon çalışanlarından da böyle bir adım gelebilir gibi duruyor. Change.org’da başlatılan kampanyaya imza atan kişi sayısı her dakika artmaya devam ederken Amazon yetkilileri şimdilik sessizliğini koruyor. İlerleyen günlerde şirketin çalışanlarının taleplerine karışılık verip vermeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Amazon çalışanları sendikalaşmalı mı? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir