Geçtiğimiz günlerde akıllı evler için özel bir robot üreten Amazon, bu sefer yeni buzdolabı ile gündeme geldi. İşte son detaylar.

Dünyanın e-ticaret devi olan Amazon, uzun zamandan beri farklı akıllı ev eşyaları üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalardan en önemlilerinden birisi geçtiğimiz günlerde duyulurken Amazon yeni bir açıklama yaparak bir sürprize daha imza attı. Akıllı buzdolapları yeni bir teknoloji olmasa da Amazon mevcut ürünlere yaptığı yeni yatırımlar ile birlikte bu alanda fark yaratacağının ilk işaretlerini de gösterdi. 

Amazon yeni akıllı buzdolabı ile çok iddialı

Amazon tarafından yapılan tanıtımlarda akıllı buzdolabı için yeni bir çalışma yapıldığı ve kısa süre içerisinde sektördeki tüm buzdolaplarından daha farklı bir deneyim sunacak bir ürünün tanıtılacağı belirtildi.  Konuyla ilgili detaylar ise Business Insider’da yer aldı. Mevcut proje için 50 milyon dolar gibi yüksek bir bütçe ayıran Amazon, geliştireceği dolabı tamamen kullanıcı dostu ve kolaylık sağlayacak şekilde tasarlayacak. Sektördeki tüm dolap modellerinden farklı özelliklere sahip olacak yeni akıllı buzdolabı, böylece Amazon’un daha fazla kişi tarafından tercih edilmesini sağlayacak.

Amazon’un yeni dolabının özellikleri neler?

Habere göre hep şirket yeni buzdolabını tasarlarken Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Birleşik Krallık’ta yer alan mağazalarındaki özel teknolojileri örnek alıyor. Mağazalarında çok farklı teknolojileri kullanan Amazon, kullanıcıların mağazayı gezerken sepetine eklediği ürünlerin kayıtlarını tutuyor ve böylece girişte tanımlanan kart üzerinden otomatik bir şekilde tüm ürünlerin ücretlerini tahsil edebiliyor. Yeni buzdolabında ise içerisindeki tüm ürünlerin ayrıntılı bir şekilde takip edilmesi hedefleniyor.

Kullanıcıların satın alma alışkanlıklarını takip ederek çok daha pratik bir kullanım sunmak isteyen Amazon, özellikle sürekli alınan ürünlerin bitmesi ya da azalması halinde de kullanıcıları bu konularda bilgilendirecek. Üstelik özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki anlaşmalı marketlerden sipariş verme imkânına da sahip olacak kullanıcılar, tüm bu işlemleri otomasyon ile yapabilecek. Buzdolabının sağlayacağı bir diğer avantaj ise son kullanma tarihi yaklaşan ürünler hakkında bilgiler vermek. Ürünlerin son kullanma tarihlerine yönelik online olarak bilgi alabilen buzdolabı, böylece ürünlerin buzdolabında bozulmasını önleyecek ve kullanıcıların daha taze ürünler tüketmesini de kolaylaştıracak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir