Amazon App Store’da uygulama içi satın alımlar nasıl devre dışı bırakılır? Gelin birlikte inceleyelim;

Amazon App Store, Kindle Fire veya Fire Phone’da kurulu olarak gelir ve ayrıca Galaxy S5 veya Nexus 7 tablet gibi herhangi bir Android cihazı için mükemmel bir alternatif uygulama mağazası sağlar. Amazon hesabınıza ve bu hesapla ilişkili ödeme ayrıntılarına bağlı olduğundan, uygulama veya içerik satın almak veya oyunlarda uygulama içi satın alma işlemleri yapmak hiç olmadığı kadar kolay.

App Store İndirme Geçmişi Nasıl Görüntülenir?

Cihazdan siz sorumluysanız, bu sorun değil. Ama çocuklarınıza oynamaları için verin ve kredi kartı faturanız geldiğinde şok yaşayabilirsiniz ve Clash of Clans’ta değerli taşlar satın almak için büyük harcamalar yaptıklarını keşfedersiniz. Neyse ki Amazon App Store, ebeveynlerin IAP’leri kontrol etmesini ve hatta tamamen devre dışı bırakmasını kolaylaştırıyor. İşte nasıl yapılacağı;

Amazon App Store’da uygulama içi satın alımları devre dışı bırakmanın iki yolu

Amazon App Store üzerinden uygulama içi satın almaların nasıl yapıldığını kontrol etmek için iki seçenek vardır. Mağaza uygulamasını açın ve Ayarlar’a gidin. Ebeveynler için en iyi seçenek Ebeveyn Denetimleri altındadır. Buna dokunun ve ardından Ebeveyn Denetimlerini Etkinleştir kutusunu işaretleyin. İstendiğinde şifrenizi girin. Ebeveyn denetimleri etkinleştirildiğinde, uygulama içi satın alma işlemi yapmaya çalışan herkesin Amazon hesabınızın şifresini girmesi gerekecektir. Alternatif olarak, PIN Kullan seçeneğini işaretleyin, ardından parolanızı ve ardından dört haneli bir PIN kodunu girin. Bu etkinleştirildiğinde, kullanıcıların satın alma yapmak için bu kodu girmeleri gerekecek; bu, kodu başkalarıyla Amazon hesabınıza tam erişim vermeden paylaşabileceğiniz anlamına gelir.

Tüm uygulama içi satın alımları engelle

İkinci yöntem, Ayarlar’ın Uygulama İçi Satın Alma bölümüne gitmektir. Buradaki seçenek, Uygulama İçi Satın Almalara İzin Ver’dir; izin vermek istiyorsanız (ve ardından ayarlarınızı hassas bir şekilde ayarlamak için Ebeveyn Denetimlerini kullanın) işaretli bırakın veya bunları tamamen önlemek için kutunun işaretini kaldırın.

Amazon Paralarını Kullanma

Amazon App Store’un Amazon Coins sanal para birimini kullandığını unutmayın. Bunlar, belirli uygulamaları indirerek veya satın alarak kazanılabileceği gibi satın alınabilir. Madeni paralar, sahip oldukları jeton sayısını harcamakla sınırlı olduğundan, fazla harcamayı imkansız hale getirdiğinden, çocuklar için harika bir seçenektir. Madeni paralar, diğer ödeme yöntemleriyle aynı Ebeveyn Denetimleri tarafından kısıtlanmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir