Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Amazon, hastaneler, hasta bakıcıları ve yaşlılar için yeni bir Alexa programı üzerinde çalışmalar içerisinde yer aldığını aktardı. 

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi olan Amazon, son yıllar içerisinde dijital içerik platformlarında yapay zekaya kadar pek çok alanda çalışmalar yapıyor ve her geçen gün de çalışmalarını genişletiyor. En popüler girişimlerden biri olan Alexa sayesinde yapay zeka destekli olan sana asistanlar ile alanın lider isimlerinden biri olmayı başardı. Şirket konu ile ilgili olarak bugün içerisinde yapmış olduğu açıklamada, Alexa’yı hastane ve yaşlıların yaşadığı alanlar içerisinde kullanılmak adına iki program daha tasarlamaya çalıştığını dile getirdi. Bakım evleri ve huzurevi gibi yaşlıların yaşadığı alanlarda bu programlar kullanılabilir olacak. Aynı zamanda söz konusu bu programlar, sanal asistan sistemleri, Alexa Smart Properties ile beraber kuruluşlar tarafından merkezi olarak kontrol altında olacak.

Amazon, Alexa ile hedef kitlesini genişletiyor

16 10

Alexa Smart Properties‘in Başkanı Liron Torres, yapmış olduğu röportaj ile beraber Covid-19 salgını başladığında hastanelerin ve yaşlı bakım kuruluşlarının kendileri ile iletişime geçtiklerini; Alexa’yı inşa ederek topluluklara yaptıklarını duyurabilmek için yardım talebinde bulunduklarını dile getirdi. Özellikle de hastanelerin hastalara, yaşlıların da yakınları ile koruyucu ekipman kullanmaya gerek duymadan etkileşim kurma ile ilgili destek beklediğini dile getirdi. Karantina dönemi boyunca pek çok kurum, yemek ve protokoller üzerinde yapılan değişiklikleri iletmek adına kapıların altından odaların içerisine kadar kağıt göndererek haberleşme imkanı sağlıyor. Fakat yeni geliştirilen programlar ile beraber yaşlı bakım tesislerinin sakinleri, kendi odalarına kuracak oldukları Amazon Echo cihazları ile beraber, personel ile direk iletişim kurma imkanına sahip olacak. Bu durum karşısına çalışanların iş yükü daha da azaltılacak. 

Kuruluşların sakinleri, personelin yanı sıra aynı zamanda istedikleri zaman arkadaşları ve ailesi ile iletişim kurabilecekler. Elbette ki bu işlem sadece kurum tarafından daha önce onaylanan kişiler ile beraber gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda bir ziyaretçiler olduğu zaman da kabul edip etmedikleri yine Alexa üzerinden sorulması mümkün olacak. Amazon şu an için sadece iki kıdemli bir bakım evinde bu uygulamayı kullanım sundu. Aynı zamanda Los Angeles’taki Cedars–Sinai Tıp Merkezi, Florida’daki BayCare ve Houston Methodist‘in tesislerine de Alexa’yı entegre ettiği dile getirildi. Fakat bu sistemlerin kurumlara olan maliyetlerini paylaşmadı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup ilerleyen dönemlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi ve ürün sunulursa yaygınlaşması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir