E-ticaret devi Amazon, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta 60’tan fazla fiziksel mağazayı kapatma kararı aldı.

Brand Finance Raporuna göre Amazon, geçtiğimiz günlerde Apple’dan sonra dünyanın en değerli ikinci markası olan 350,3 milyar dolarlık ilginç bir etkinlikle gündeme geldi. Dünya çapında dev bir e-ticaret ağına sahip olan Amazon, yeni açıkladığı bir kararla Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere genelinde toplam 68 mağazasını kapatma kararı aldı. Bu arada, 500’den fazla Amazon Whole Foods Market Mağazası ve 20’den fazla Amazon Fresh Markets açık olmaya devam ediyor.

Amazon ABD ve İngiltere’de 60’tan fazla mağazayı kapattı

E-ticaret devi Amazon, bazı ülkelerde hem fiziksel hem de online olarak hizmet sunuyor. Ticaret yavaş yavaş dijital kanallara geçerken, Amazon 68 fiziksel mağazayı kapatmaya karar verdi. Şirketin sözcüsü Betsy Harden yaptığı açıklamada, Amazon Fresh, Whole Foods Market, Amazon Go Store, Amazon Style Store ve Just Walkout Technology’ye odaklanmayı planladığını söyledi.

Son zamanlarda Amazon, Whole Foods mağazasıyla entegre olan Just Walk Out adlı ödeme gerektirmeyen bir market teknolojisini kullanmaya başladı.

Aslında bir ankete göre şirketin fiziksel mağazalarını kapatma nedeni satışlarındaki düşüşler. Online alışveriş yaygınlaştıkça insanların mağazalara olan ilgisinin azalması şirketleri de etkiliyor. Bu noktada teknoloji devleri de yavaş yavaş fiziksel mağazalarının sayısında kısıtlamaya gidecek gibi görünüyor.

Amazon İtalya’da 1.28 milyar dolar cezaya çarptırıldı

Amazon, Whole Foods’u satın aldıktan sonra, mağaza içi satışlar 2018’de 17,2 milyar doları aştı. 2021’de satışlar 17,1 milyar doların altına düştü. Sonuç olarak; fiziksel mağazalara olan talebin yıldan yıla azaldığı söylenebilir.

Amazon, 68 fiziksel mağazasını kapatmaya karar verdi, ancak tüm fiziksel mağazalarını kapatma planı yok. Hatırlarsanız şirket kısa süre önce, müşterilerin soyunma odalarından ürün sipariş etmek için teknolojiyi kullanan ilk giyim mağazası olan Amazon Style’ı duyurmuştu. Bu alandaki planlarını da henüz kamuoyuyla paylaşmadı. İlerleyen yıllarda Amazon’un daha çok giyim mağazası olması da mümkün gibi duruyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce mağazaya gitmek mi daha iyi yoksa online alışveriş mi? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir