Amazon’un dünya çapındaki tüketici işletmesinin CEO’su Dave Clark Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin 2022’nin başlarında abd’nin en büyük paket teslimat hizmeti olmaya hazır olduğunu ve uzun süredir devam eden nakliye rakipleri UPS ve FedEx’i solladığını söyledi.

Şirket hakkında özel bir röportaj veren Clark, “Bu yılın sonuna kadar dünyanın en büyük taşıyıcılarından biri olacağımızı umuyoruz. 22’nin başlarında olmasa bile, yıl sonuna kadar MUHTEMELEN ABD’deki en büyük paket teslimat taşıyıcısı olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Amazon, 2013 tatil fiyaskosunun paketlerini dış taşıyıcıların eline bırakmasından bu yana sürekli olarak geniş lojistik ve karşılama operasyonları inşa ediyor. Amacı, müşterilerin paketlerinin kapılarına nasıl ulaştıkları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmaktır. Perakende devi şimdi sadece Amazon için paketler sunan binlerce son kilometre teslimat şirketinin yanı sıra tomurcuklanan uçak, kamyon ve gemi ağını danetliyor. Ayrıca, paketleri hızlandırabilen depolar ve hava merkezleri ile ülkeyi noktaladı. Analistler ve yatırımcılar uzun zamandır bu araçların Amazon’un bir gün UPS, FedEx ve ABD Posta Servisi gibi büyük taşıyıcılara rakip olmasını sağlayacağını tahmin ediyorlardı.

Nakliye operasyonları hızla büyüyor. Bank of America analistleri, Amazon’un 2019’da kendi paketlerinin % 58’ini teslim ettiğini ve Digital Commerce 360’a göre ülke çapında dördüncü büyük teslimat hizmeti olduğunu tahmin etti. Geçtiğimiz Ağustos ayına gelindiğinde Amazon’un kendi paketlerinin %66’sını teslim ettiği tahmin ediliyordu. Amazon’un şirket içi teslimat operasyonları, özellikle devam eden koronavirüs salgını, küresel tedarik zinciri krizi ve işgücü sıkıntısı nedeniyle zorlu geçen bu yılki tatil alışveriş sezonunda büyük bir avantaj haline geldi.

Clark, Amazon’un kendi kamyon ve uçaklarından yararlanmanın ötesinde, tıkanıklıkları önlemek için yeni limanlara mal sevkiyatı yaptığını söyledi. Clark, “Böyle şeyler bir gecede olmaz. Lojistik altyapısını, onu yönlendiren teknoloji platformunu yirmi yıldır inşa ediyoruz, bu yüzden pandemiye gerçekten iyi bir yerde girdik.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir