Alphabet, malları taşımak için kullanılabilecek bir drone geliştiriyor. Bu teknoloji sektörde bir devrim yaratabilir. Detaylar haberimizde:

Alphabet üst düzey yöneticilerine hisse senedi ödülü verecek

Google’ın çatı şirketi olarak bilinen Alphabet, devrim niteliğindeki teknolojiler sayesinde her geçen gün çeşitli sektörlerde kendine yer edinmeye çalışıyor. Pixel telefonların istenen başarıyı elde edememesine ve Google Glass teknolojisinin zamanının çok ötesinde olmasına rağmen, çöküşten sonra teknoloji camiasında Alphabet’ten kaynaklanan yeni girişimlere yönelik bir önyargı var. Yeni projelerinin geleceği merak konusu.

Drone ile kargo taşıma görevi için kolları sıvayan teknoloji devi, bu kez nakliye devinin son devi Amazon tahtına nişan alabilir. 2019 yılından bu yana Alphabet Wing’in yeni bir drone tasarımı üzerinde çalıştığı biliniyor. Son zamanlarda drone’larla ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Wing bünyesinde geliştirilen drone tasarımı, değişen boyut ve yüklerdeki kargo görevleri için uygun görünüyor.

Alfabet geleceği olmayan alanlara yatırım yapmaz!

Bazı yeni Alfabet teknolojisi girişiminin başarısız olduğunu söylemek doğru olur. Ancak dünyanın en başarılı yazılım şirketlerinden birinden bahsettiğimizi unutmamalıyız. Teknoloji uzmanlarına göre, Alphabet kargo teslimatı alanında büyük bir gelecek görüyor. Şirket, otomasyon yoluyla sistemin daha verimli çalışmasını sağlayabileceğine inanıyor. Ayrıca potansiyel rakipleri Amazon’a karşı 24 yıllık fiziksel dünyaya ve kullanıcı verilerine sahipler.

Alfabet ödevini iyi yaptı! Drone’lar, 2 kg’dan daha hafif yükleri kaldırmak için tasarlanmıştır. Çünkü Alphabet’in araştırmasına göre internetten sipariş veren çoğu kişi 2 kg’dan hafif ürünlerle ilgileniyor.

Ancak drone kullanarak mal teslim etme fikrinin pek de yenilikçi olduğu söylenemez. Hatırlarsanız bu konuda ilk adım Uber sonrasında da Amazon’dan gelmişti. Ülkemizde de pandemi sürecinde bazı pazarlarda drone ile sipariş teslim edildiğini gördük. Ancak Alphabet’in bu alana getireceği yenilik, yöntem ve otomasyondaki nihai gelişme olacaktır. Ayrıca bu droneların en kapsamlı haritalardan biri olan Google Haritalar sistemine sahip olduklarını da belirtmekte fayda var.

Wing’e göre, bazı ilaçları teslim etmek için test edilecek dronlar tamamen otonom olarak uçacak ve ek olarak acil durumlar olsa bile drone’ların hareketlerini izleyecek bir operatör ekibi de bulunacak.

Bu teknolojinin geleceğini konuşmak için henüz çok erken. Çünkü kargo drone programı, Alphabet’in her yıl uyguladığı onlarca farklı teknoloji girişiminden sadece biri. Ama bu teknolojinin umut verici olduğunu da gözden kaçırmamak gerek.

Peki siz Alphabet’in drone teslimatı projesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir