İçişleri Bakanı Nancy Faeser, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın “yasayı ihlal etmeye devam etmesi halinde” kullanımdan kaldırılabileceğini söyledi.

Almanya’da dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram hakkında uyarı geldi. Özellikle pandemi sezonunda aşı ve pandemi kontrol kısıtlamalarına uygun uygulamaların kapatılabileceği söyleniyor.

Konuyla ilgili yorum yapan İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, özellikle aşırı sağcılar arasında popüler olan pandemi kısıtlamaları ve aşı taleplerinin devam etmesi halinde kapatılması gerektiğini söyledi.

Almanya Telegram’a para cezası veriyor

Alman yasalarını ihlal edildiği yönünde uyarı yapan Phaser, başvuruyu kapatmanın son çare olduğunu, ancak bu olasılığı göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Geçen yaz, Telegram da yasayı ihlal ettiği için Almanya’da dava edilmişti. Telegram aleyhindeki davaların kapatılması halinde şirket 5.5 milyon Euro para cezasına çarptırılacak.

Telegram’a yeni numara nasıl eklenir?

Telegram, Almanya’da uzun zamandır komplo teorilerinin ve nefret söyleminin kaynağı olmuştur. Ayrıca aşı kovucu gruplar ve pandemide uygulanan kısıtlamalara karşı çıkan kişiler de uygulama üzerinden bir araya gelerek organize olacak. Almanya tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği genelinde Telegram’a ne gibi yaptırımlar uygulanabileceği konusunda da tartışmalar yaşanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir