Avrupa Patent Ofisi tarafından yapılan patent sıralamasında Siemens AG, Alman şirketler arasında birincilik ipini göğüsleyerek şampiyon oldu. Genel sıralamada ise altıncı olarak yerini aldı.

Siemens patent şampiyonu oldu
Siemens,Almanya patent şampiyonu oldu

Avrupa Patent Ofisi tarafından yapılan patent sıralamasında Siemens AG, Alman şirketler arasında birincilik ipini göğüsleyerek şampiyon oldu. Genel sıralamada ise altıncı olarak yerini aldı. Siemens AG 2022 mali yılına bakıldığında iş günü başına düşen 21 buluşla patent başvurularını hız kesmeden devam ettirerek rakiplerini geride bırakmayı başardı. Dijital iş platformu olan Siemens Xcelerator’a da katkı sağlayan Siemens’in büyüme alanları, dijital dönüşüm çözümleri üzerinde de çalışıyor.

Siemens AG’nin birinci sırayı almasını sağlayan 1.735 patent başvuru sayısı oldu. Bu sayı aynı zamanda Siemens AG’nin genel sıralamada altıncı olarak yer almasını sağladı. Siemens bünyesindeki araştırmacılar böyle güzel gelişmelerin temelini atarak hem Siemens müşterilerine hem de topluma yarar sağlıyor ve gelişmeye katkıda bulunuyorlar.

Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı olan Dr. Peter Körte şu sözleriyle dikkat çekti:

“Pandemi, Ukrayna’da süregelen savaş ve enflasyon gibi dış zorluklara rağmen inovasyonlarımıza hız kesmeden devam ettik.  Bugün geldiğimiz noktada elde ettiğimiz sonuçlar Siemens’in inovasyon kabiliyetini ve patent kalitesinin yanı sıra endüstriyel uygulamaların tamamına odaklandığımızın en büyük göstergesidir”.

Siemens AG patent portföyüne göz gezdirecek olursak büyüme alanlarının skalası oldukça geniş. Makine öğrenmesi ve yapay zeka, veri güvenliği, akıllı şehirlerde ulaşım, blokzincir, eklemeli üretim, modelleme ve simülasyon gibi teknolojiler aynı zamanda açık bir dijital iş platformu olan Siemens Xcelerator’da sunulmuş dijital dönüşüm çözümlerin kaynağı. Sürdürülebilirlik gibi hayati bir konunun adımlarının atılmasında kullanılabilir dijital dönüşüm kaldıraçlarının konum belirlemesi de bu teknolojiler sayesinde mümkün.

Globalde patent başvurusu sayısı ile en güçlü 6’lıdan biri Siemens AG

Siemens AG için fikirler vazgeçilmez bir unsur. Fikirlerin inovasyona dönüşmesi rekabet alanında şirketin en güçlüler arasında yer almasını sağlıyor. Bu durumda fikirlerin ve inovasyonların bir elmas gibi görüldüğü şirkette onların korunması da önemli bir konu haline gelmekte. Globalde çok sayıda patente sahip olması şaşılacak bir durum değil. Böylelikle kendi ülkesi dışında uluslararası alanda istatistik sıralaması da yükseklerdeki yerini koruyor.

Şirketin kurucusu olan Werner von Siemens “Fabrikalarımızın gelişmesinin ana nedenlerinden birinin, ürünlerimizin büyük ölçüde kendi buluşlarımıza dayanması olduğunu düşünüyorum” sözüyle fikirlerin dönüşüm ve korunumunun ne kadar önemli olduğunu belirtirken benimsenen anlayışı da destekliyor.

2022 mali yılı verilerine göre globalde 2.650 patent başvurusu bulunan Siemens’te aynı dönem içerisinde 4.650 buluş gerçekleşti. İş günü bazında değerlendirildiğinde bu sayı gün başına 21 buluş demek. Böylece Siemens’e verilen patent sayının tamamının 46.700’ü geçtiği biliniyor.

Siemens AG için değerli olan bir diğer alan ise Ar-Ge. Geçtiğimiz mali yıl incelendiğinde Siemens, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) için yaklaşık 5,6 milyar avro ayırdı. Şirkette Ar-Ge departmanında yaklaşık olarak 46.900 kişinin görev aldığı biliniyor. 

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir