E-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon’un sahip olduğu yapay zeka destekli sesli asistan sistemi olan Alexa için daha fazla dil arasında otomatik olarak geçiş yapabilecek bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor. Cihaz için yayınlanan yeni bir güncelleme ile Kasım ayı boyunca gerçekleştirilen küçük düzeltmelerin yanı sıra ek olarak Alexa’nın daha kullanışlı bir hale geldiğini söyleyebiliriz. İlk etapta 2019 yılında İngilizce ve diğer dillerdeki isteklere otomatik olarak yanıt verme özelliği kazanan Alexa, sadece iki dil ile sınırlı kalmıştı. Ancak kullanıcılar artık asistanı kullanırken, birkaç dili daha etkinleştirebilecekler. Sistem tümü İngilizce ile eşleştirilmiş olarak Fransızca, Almanca, Kanada Fransızcası, İspanyolca, Japonca, ABD-İspanyolcası ve Hintçe dilleri için de destek verecek. Diğer yandan kullancılar yeni bir dil ayarlamak için uygulamayı açmaya gerek kalmayacak.

Vermiş oldukları sesli komutlar ile istenilen dili ayarlayabilecekler. Diller arasında ise Türkçe dil seçeneğinin yer almadığını belirtelim.

Amazon Alexa için yeni dil seçenekleri geliyor

1 1607067135

The Verge kaynaklı habere göre söz konusu sesli asistan dil desteğinin haricinde gizli hedefler olarak isimlendirilen yanıt verme özelliğine de sahip oldu. Bu noktada Alexa tarafından bir sorunun içindeki gizli mesajı algılayarak harekete geçmesi hedefleniyor. Bir zaman sorusunun ardına asistan, cevap sonrasında zamanlayıcı da kurmayı kullanıcıya önerebilecek. Diğer yandan bu iki yenilik sonrasında Alexa, Chromecast alternatifi olan Fire TV komutlarını da bünyesine dahil etmiş oldu. Bunların yanı sıra asistan Amazon mağazasındaki siparişlerin takibini ve durum güncellemelerinde de kullanabilecek.

Amazon tarafında sesli asistan Alexa geliştirilerek, yeni özellikler getirilmeye devam ediliyor. Şuan için Türkçe dil desteği yer almayan Alexa, için önümüzdeki dönemlerde Türkçe dil desteği ve yeni özellikler gelecek mi göreceğiz. Şuan için bu desteğin bulunmadığını belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Alexa yeni dil güncellemesi aldı”

  • Mehmet Topcu
    9 Temmuz 2022 at 04:18

    Türkçe zor bir dil herkes tercümesini yapamıyor. Alexa ya akıl okutabiliyorlar ama Türkçe konuşturamıyorlar.. daha çok uğraşmaları lazım. Türkçe dil seçeneği koyan sayılı firmalar var. Alexa Türkçe konuşur belki ama. Biz göremeyiz herhalde …