Alan adı sorunu nedeniyle Sahibinden platformuna erişilemiyor. Kurum ilk resmi açıklamayı yaptı ancak sahibinden.com’da erişim sorunu devam ediyor. 

Gece yarısından bu yana erişim sorunu yaşayan siteye mobil uygulama da erişim sağlayamıyor. Tarayıcı ile siteye ulaşmaya çalışan kullanıcılar “Bu sayfaya erişilemiyor“ yazısı ile karşı karşıya kalıyorlar. 

Sahibinden daha önce de para cezasıyla gündeme gelmişti. 40.150.533 TL’lik cezaya ilişkin Rekabet Kurumu resmi olarak şu açıklamayı yaptı. “Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında emlak ve vasıta satış/kiralama platform hizmetleri bakımından veri taşınabilirliğinin engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Sahibinden’in kurumsal üyelerinin veri taşımalarını engellemek suretiyle birden fazla platform kullanmalarını zorlaştırdığına, bu yolla ve sözleşmelerinde getirdiği rekabet etmeme yükümlülüğü yoluyla fiili/sözleşmesel münhasırlık uyguladığına, rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığına, dolayısıyla hâkim durumunu kötüye kullanarak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, bu nedenle adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi.” 

Sahibinden ilk açıklama geldi

Türkiye’nin en büyük ve en köklü online işletmelerinden biri olan sahibinden, erişim konusuyla ilgili olarak Instagram hesabında şu paylaşımı yaptı: “Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.“ dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir