Akıllı telefonlar için genel döngü 2 yıldır ve 2 yıl sonra sorunlar başlar. Peki akıllı telefonun dayanıklılığı nasıl arttırılır? İşte öneriler…

Akılı telefonlarda her yıl yeni modeller çıktığı gibi üreticiler telefonların değiştirilerek üst modellere geçilmesini istiyor. Ortalama 2 yıl kullanılan telefonların kullanım ömürleri oldukça kısa. Her yıl milyonlarca cep telefonun dünya genelinde atıl duruma gelmesine neden olan bu durum, yapılacak bazı işlemler ile daha uzun süre kullanılabilir. Bu duruma karşı oluşan tepkiler, pek çok markayı da etkilemiş görünüyor. Zira Samsung gibi pek çok üretici 2 yıl ile sınırladığı destek süresini 4 yıla çıkarmış durumda.

Akıllı Telefonun Dayanıklığını Arttırma Yolları

Durum Türkiye gibi yüksek kur ve vergilerin geçerli olduğu bir coğrafyada çok daha önemli. Bu nedenle telefon masraflarınızı azaltmak için telefonunuzun dayanıklılığını arttırabilirsiniz.

Akıllı Telefonun Dayanıklılığı Nasıl Arttırılır?
Akıllı Telefonun Dayanıklılığı Nasıl Arttırılır?

Kılıf ve Kapak

Telefonlar kapak ve kılıflar ile kullanılarak düşmelere karşı daha dayanıklı hale getirilmesini sağlayabilirsiniz. Çoğu modelde düşmeye karşı korumalar olsa da bunlar sınırlı. Bu nedenle darbe emici özelliklere sahip kapaklar kullanarak telefonlarınızın düşme gibi durumlarda daha az hasar almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ekranların kırılmasını büyük oranda engelleyen ekran koruyucular da kullanılmalı.

Dahili Pile Dikkat Edin

Telefonlarda en çok bozulan ve performansı düşen donanım bataryalar. Bu nedenle telefonlarda pil sağlığına dikkat edilmeli ve şarj döngülerinin takip edilmesi gerekir. Telefonlarda bu durum önemli olduğundan dolayı Apple ve Google gibi pek çok şirket pil sağlığının takip edilmesini sağlayacak araçları telefonlarına ekliyor. Telefonlarda batarya konusunu iyileştirmek isteyenler son dönemlerde bazı modellerde yer alan çıkarılabilir pil seçeneğini ya da Vivo gibi pil garantisi sunmaya başlanan şirketler tercih edilebilir.

Depolama Alanını Temizleyin

Telefonlarda dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise depolama alanı. İşletim sisteminin ve uygulamaların rahat çalışmasını sağlamak adına kullanılan uygulamaların silinmesi, depolama alanında yer alan çerez vb. bilgilerin periyodik temizlenmesi önerilir. Telefonlarda genel kural depolama alanının maksimum yüzde 80 doluluk ile kullanılmasıdır.

Telefonların dayanıklılığını arttırılması adına fiziki koruma, batarya ve doğru telefon kullanımı dışında yapılabilecek bir şey bulunmuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir