Akıllı telefonlarda yenilik olarak görülen katlanabilir telefonların geleceği ile ilgili soru işaretleri doğmaya başladı. Katlanabilir telefon pazarı, akıllı telefonlardan sonra büyük bir yenilik olarak görülmüştür. Ancak beklenmedik bazı sorunlarla karşılaştığı belirtildi.

Digital Chat Station’a göre, üç büyük markanın katlanabilir telefon projelerini durdurmuş ya da geciktirmiş durumda. Dünya çapında ilk beş telefon üreticilerinden birinin, katlanabilir akıllı telefon çalışmalarını tamamen askıya almış olduğu bildirildi. İki şirket de kapaklı katlanabilir akıllı telefon projelerini ertelemiş durumda. Bu projelerin askıya alınma nedenleri henüz bilinmediği bildirildi.

Katlanabilir akıllı telefonlar askıya alındı

Katlanabilir akıllı telefonlar askıya alındı
Katlanabilir akıllı telefonlar askıya alındı

Son haberlere göre, Oppo ve Vivo’nun  katlanabilir akıllı telefon pazarından çekilme kararı aldığı söyleniliyor. Çekilme kararı nedeninin geçen yıl pazar segmentinde önemli düşüş yaşamasıdır. Ancak markalardan resmi bir açıklama gelmedi. Söylenenler doğruysa, Oppo markaları altında yalnızca bir katlanabilir telefonun piyasaya sürmüş olduğu OnePlus’ın katlanabilir akıllı telefonlarıda etkilenebilir. 

Apple’nın katlanabilir iPhone projesinde kırılgan ekran sorunları nedeniyle zorluklar ile karşı karşıya kaldığı söyleniyor. Katlanabilir telefonlar benzersiz olanaklar sunsalarda, pahaldı oldukları, diğer akıllı telefonlara göre kırılgan oldukları söylenebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir