Çin medyasında yer alan haberlere göre, Samsung’un ortakları kamera sensörlerinde 2024 zammı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Son bilgilere göre, CMOS Kontak Resim Sensörü bileşenlerinde 2024 yılı ilk çeyreğinde yüzde 25 oranında bir artış beklenmekte ve ayrıca bazı diğer CMOS bileşenlerinde ise yüzde 30 oranında ekstra bir artış beklentisi olduğu söyleniyor.

Sektörde mobil cihaz kamera sensörü üretiminde önde gelen şirketin, son iki yılda ilk defa siparişlerinde böylesine bir artışla karşılaştıklarını söyledi. CMOS görüntü sensörü (CIS) bileşenlerine olan talebin azalmasına katkıda bulundu. Küresel pazarda akıllı telefonlar için durum iyi olmasa da, 2024 ile birlikte durumun daha iyi olması beklentiler arasında. Bu noktada mobil pazarın önemli tedarikçilerinden olan CIS bileşen tedarikçilerinden olan Samsung, talebin yeterli düzeyde olması nedeniyle fiyatlarda artışa gideceği söyleniyor.

Çin medya kuruluşu olan Money’de yer alan bu haberde, özellikle 32 megapiksel ve daha yüksek çözünürlükteki sensörlerde fiyat artışı gözlemleneceği belirtiliyor. Qingya ve Supreme gibi distribütörlerin bu değişiklikten faydalanacağı söyleniyor. Fiyatlarda yaşanacak artışın akıllı telefonlara nasıl yansıyacağı henüz tam anlamıyla belli olmasa da fiyatlardaki artışı etkilemesi kullanıcıları şaşırtmayacaktır.

Samsung yeni katlanabilir ekranlı bir model üzerinde çalışıyor
Çin medyası Samsung’un ortaklarının kamera sensörlerinde 2024 zammı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Samsung tarafından henüz resmi bir açıklama yok

Samsung tarafından henüz bu alanda resmi bir açıklama gelmedi. Bu noktada güncel kullanıcıyı etkileyen bir açıklama olmayacak ve artışın etkilerini görmek için bir süre daha beklemek gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir