Hepsiburada Smart by Mimex adı verilen ilk fiziksel mağaza, resmi olarak tanıtıldı. Hepsiburada, yeni nesil mağaza sistemiyle yepyeni bir deneyim sunuyor.

Hepsiburada yaptığı yeni tanıtımda, ilk fiziksel akıllı mağazası olarak Hepsiburada Smart by Mimex’i duyurdu. Trump AVM’de ilk fiziksel mağazasıyla hizmet verecek olan Hepsiburada, mağazasında altyapısıyla dikkat çekiyor. AB fon ve teşvikleri ile faaliyete geçtiği belirtilen yeni mağazada Hepsiburada ile birlikte 5 farklı iş ortağı (Spindox.labs, Foundzıona Bruno Kessler, Cefla ve metrica6) bulunuyor. Bu durum da projenin ne kadar özel olduğunu ortaya koyuyor.

Hepsiburada Premium kullanıma açıldı

Hepsiburada Smart by Mimex neler sunuyor?

akilli magaza hepsiburada smart by mimex tanitildi

Mağazadan yararlanmak isteyenlerin ilk olarak mağazaya özel olarak geliştirilen uygulamayı kullanmak gerekiyor. İlk işlemlere özel olarak kayıt yapılması yeterli olurken kullanıcılar uygulama üzerinden QR kod okutarak mağaza kapılarını açıp giriş yapabiliyor.

Ardından normal bir mağazadan alışveriş yaparak ürünlerini sepete ekleyebilecek müşteriler, sepetlerindeki tüm ürünlerini otomatik olarak uygulama sepetine de aktarabiliyor. Sepetten çıkarılan ürünler ise yine eşzamanlı olarak uygulama sepetinden çıkarılıyor. Uygulama sayesinde kolayca yönetimin yapılabildiği mağazada kullanıcıların bir kredi kartı tanımlaması gerekiyor. Bu kart, mağazadaki alışverişlerde otomatik olarak kullanılıyor. Mağaza stantlarında ve sepetlerde özel sensörleri kullanan sistemde, böylece ürünler kolayca analiz ediliyor. Mağazalardaki güvenlik ise kameralar ile yapılıyor.

Android için Hepsiburada indir

iOS için Hepsiburada indir

Hepsiburada Smart by Mimex gelecek planlamaları neler?

Başlangıç aşamasında aynı anda 3 müşteriyi kabul edecek olan mağazalarda bir sonraki dönemde bu sayı 5’e çıkarılacak.2023 itibariyle daha fazla mağazanın açılması bekleniyor. Her bir mağaza 170 bin Euro maliyete sahip olurken Hepsiburada, bu maliyetiyle de dikkat çekiyor. Zira Amazon’un benzer bir sistemi 2.5 milyon dolarlık bir yatırım gerektirmişti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir