Geçtiğimiz günlerde ithal akıllı cep telefonlara birim günlük fiyatında yapılan düzenleme nedeniyle yüklü miktarda zam geleceği açıklanmıştı. 

İthal edilen cep telefonların birim gümrük fiyatının 350 dolara çıkmasını sağlayan düzenleme kabul edilmedi ve yürürlükten kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı, getirdiği zam kararını iptal etme kararı aldığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı tarafından 2020 yılında yürürlükte yerini alan akıllı cep telefon için gözetim uygulamasında geçtiğimiz ay içerisinde çeşitli değişiklikler yapıldı. Fakat alınan yeni karar sayesinde düzenlemenin iptal edilmesi sağlandı. Alınan yeni karar nedeniyle ithal akıllı cep telefonlarda yasa anlamında bir zam durumu tamamen ortadan kalktı. 

Zam yapılmayacak

Ticaret Bakanlığı’nın 29 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ karar ile ithal edilen akıllı cep telefonlara uygulanacak olan yeni gözetim uygulamasının iptal edilme kararı alındı. Bu nedenle akıllı cep telefonların ithalatında gözetim uygulaması 200 dolar olarak yürürlükteki yerini korumaya devam edecek. 

28 Şubat günü yayınlanan “İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kararı ile ithal akıllı cep telefonlardan gümrük birim rakamları 200 dolardan 350 dolara çıkarılmıştı. Bu düzenlemenin iptal edilmeseydi, uygun fiyatlı akıllı cep telefonların fiyat etiketlerine en az 2.500 TL ekleme yapılacaktı. Konuyla ilgili elde edilen son bilgiler bu şekildedir.

Zoom ve OpenAI iş birliği yapacak: OpenAI, Zoom’a ekleniyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir