Akbank, üretken yapay zekâ teknolojileri alanında sunduğu yenilikçi fikirlere yenisini ekledi. Gelin detaylarını inceleyelim!

Akbank tarafından gelen duyurulara göre, banka Azure OpenAI altyapısını kullanarak bir akıllı yardım asistanı geliştirdi. Ayrıca bu akıllı yardım asistanının da çalışanlar tarafından kullanılabileceği açıklaması geldi.

Akbank, dört aydan kısa bir sürede ortaya çıkardığı akıllı yardım asistanını bankacılığını  yardımcı pilotu olarak tanımladı. Banka yaptığı açıklamada: “bu akıllı yardım asistanı sayesinde saha ve genel müdürlük çalışanlarının müşteri taleplerini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde çözüme kavuştururken, çalışan destek ihtiyaçları adına da etkin şekilde yardım alabilecek” şeklinde ifade ediyor.

Akbank yaptığı açıklamasında, üretken yapay zekâ destekli chat bot teknolojisine sahip bu asistanın, bankacılık dünyasındaki on binden fazla dokümandaki bilgileri harmanlayarak çalışanların günlük konuşma dilindeki karmaşık sorularını bile nokta atışı yanıtladığı belirtiliyor.

Akbank, akıllı yardım asistanının kullanıcıları tarafından sorulan her on sorudan en az dokuzunu doğru cevapladığını ve öğrenen algoritması sayesinde bu oranın giderek iyileştirildiğini söylüyor.

Akbank, Akıllı Yardım Asistanının
Akbank, Akıllı Yardım Asistanının

Akbank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gökçay, üretken yapay zekâ alanında Microsoft ile uzun vadeli ve yoğun bir işbirliği başlattıklarını belirterek düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Bu çalışmalarımızın ilki, dört aydan kısa bir sürede hayata geçirdiğimiz ve bankacılığın yardımcı pilotu olarak hizmet veren akıllı yardım asistanı oldu. Azure OpenAI servisiyle entegre sohbet botu ile akıllı yardım asistanı, bankacılık alanındaki 10 binden fazla dokümanda yer alan detaylı bilgileri öğrenip harmanlayarak çalışanlarımızın doğal konuşma dili ile ilettikleri karmaşık sorularına saniyeler içinde nokta atışı yanıtlar veriyor. Bu sayede sağlayacağı destekler şu şekilde: iş zekâsı ve inovasyon, müşteri deneyimini mükemmelleştirme, operasyonel verimlilik, alanlarında önemli avantajlar yaratırken, sektörümüz için de örnek oluşturuyoruz. Binlerce çalışanımıza yardımcı pilotluk yapan akıllı asistanımızın hızlı ve sürekli hizmet verebilmesini Microsoft ile yaptığımız özel bir işbirliği ile sağladık. Böylece, Azure OpenAI PTU özelliğini kullanan dünyadaki öncü kurumlardan biri olduk. İlerleyen dönemde farklı üretken yapay zekâ çözümlerimizi çalışanlarımız ve müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde bir açıklamayla durumu özetledi.

Sizde bu tarz yapay zeka ile ilgili gelişmeleri anında uluşmak isterseniz, içeriklerimizi takip edebilir, düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir