Apple, AirPods Pro ve AirPods Max için yayınladığı yazılım güncellemesi ile kulaklığın bulunmasını kolaylaştırıyor.

Apple, AirPods Pro ve AirPods Max modelleri için kullanıcıların işine yarayacak yeni bir yazılım güncellemesi yayımladı. Her iki kablosuz kulaklık modelinin de yazılım versiyonu “4A400”e yükseltildi. Apple, bu güncellemeyle birlikte AirPods Pro ve AirPods Max’i “Bul” ağının kapsamına dahil etti. Buda kulaklıklar kaybolduğunda, bulunmaları daha kolay hale getiriyor.

Yeni güncellemeyi indirmek için öncelikle cihazları kutularına koymanız gerek. Sonrasında, kulaklığınızla eşleştirdiğiniz iPhone veya iPad’i Wi-Fi’ye bağlayın. Cihazınızı kutunun yanına getirdiğinizde güncelleme otomatik olarak indiriliyor. Ancak Wi-Fi hızınıza göre bu işlem birkaç dakika sürebileceğinden cihazların bağlantısını kesmemeniz gerek.

Aslına bakacak olursanız bu özellik için tamamen yeni bir özellik demek yanlış olur. Apple kullanıcıları halihazırda “Bul” uygulamasını kullanarak kulaklıklarının yerini bulabiliyordu. Ancak özellik bazı sınırlamalara sahip olduğundan henüz iyileştirilmesi gereken bazı noktalar vardı. Kullanıcılar kulaklıklarını kaybettiği zaman yalnızca Bluetooth bağlantısı açıksa ve bir iPhone’a veya iPad’e bağlantıları varsa kulaklıklarını bulabiliyordu. Tabii bu durum uzak “Bul” özelliğini uzun mesafede işlevsiz hale getiriyordu.

“Ağımı Bul” desteği ise kullanıcılara bundan çok daha fazlasını sunuyor. Yeni yayımlanan güncelleme sayesinde kulaklığınızı nerede kaybederseniz edin “Bul” uygulamasıyla yerini tespit edebileceksiniz. AirPods Pro ya da AirPods Max, aldığı yazılım güncellemesi sayesinde artık çevredeki Apple aygıtlarına Bluetooth sinyalleri gönderecek. Sinyaller yardımıyla da kulaklığın tam konumu haritada direkt olarak karşınıza çıkacağından “Bul” uygulaması kulaklığının yerini gösterebilecek.

Bunun yanı sıra yeni özellik kulaklıkların kaybolma durumunda da kullanıcıların kurtarıcısı olacak. AirPods Pro ve AirPods Max’te kullanıcılar Kayıp Modu‘nu etkinleştirilebiliyor. Bu sayede kulaklı kaybolduğunda bulacak olan kişiye bir not bırakmanız mümkün olacak. Örneğin kulaklığınızı bulan kişinin sizinle iletşime geçmesi için telefon numarasını ekleyebilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir