Apple, bu yıl içerisinde AirPods Pro 2’yi kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanırken ve kulaklığın şarj noktasında kullanacağı kablo görünen yine Lightning olacak.

Apple’ın AirPods Pro’su ilk olarak 2019 yılının Ekim ayı içerisinde piyasaya girdi ve görüldüğü üzere sonunda ikinci nesil bir güncellemenin yayınlamasına oldukça az kaldı. Son derece güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo bugün AirPods Pro 2’nin ikinci yarısında seri üretime geçilmesi beklendiğini ancak kablosunda ise bir değişiklik umut edenler için olumsuz haberler olduğu dile getirildi. Hatırlamak üzere Apple’ın USB-C kabloya geçebileceği iddiaları geçtiğimiz haftalar içerisinde meşgul etmişti fakat görünen görünen o ki bunun için biraz daha beklenmesi gerekecek. 

Twitter üzerinden attığı yeni tweet’te Kuo, AirPods Pro 2’nin seri üretiminin bu yılın ikinci yarısında başlamasını beklediğini dile getirdi. İlginç bir şekilde ise AirPods Pro 2’nin Vietnam’da üretileceğini ve Apple’ın Çin’e olan bağımlılığının azaltmanın ilk adımı olduğu dile getiriliyor. Bu bilgi, Wall Street Journal’ın hafta sonu Apple’ın bazı tedarikçilerine üretimi Çin’den Vietnam ve Hindistan’daki merkezlere kaydırmak istediğini bildirmesinin ardından geldi. Kuo, Apple’ın AirPods Pro 2 için üretimi Çin’den Vietnam’a kaydırma kararının, ürünün “nispeten karmaşık olmayan tedarik zincirine ve Vietnam’ın daha iyi üretim ortamına” bağlanabileceğini söylüyor.

airpods pro 2 lightning kablosuyla birlikte gelebilir

AirPods Pro 2 hakkında elde edilen bilgiler

Şu an için AirPods Pro hem Çin’de hem de Vietnam’da üretilip montajlanıyor Kuo, Vietnam’a geçmesinin ardından bu yıl AirPods Pro 2 ile daha yüksek bir şekilde devam edeceğine inanıyor gibi gözüküyor. Apple’ın, sürecin “Yeni Ürün Tanıtımı” aşamasında Çin’de AirPods Pro 2 üretimini test etmesi ve mükemmelleştirmesi de bekleniyor. 

Beklenebilecek özellikler ve değişiklikler anlamında Kuo, AirPods Pro 2 şarj kutusunun da hala bir Lightning bağlantı noktasına sahip olacağını ve bu yıl içerisinde USB-C’ye geçiş için beklentilerin son bulması bekleniyor. Ancak maalesef Apple, AirPods Pro’yu USB-C şarja geçirene kadar biraz daha beklemek gibi gerekecek. Kuo’nın tahminleri gerçek olursa bu yıl içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen AirPods Pro 2 Lightning şarj özelliğine sahip olacak.

Dijital dünyada gençler en çok neleri tercih ediyor?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir