Ev içerisinde özellikle telefon, tablet ve bilgisayar gibi çeşitli cihazlarınız var ise aynı ağı kullanan bu cihazlar ve kişilerle kablosuz ve kolay bir şekilde dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Bu paylaşıma olanak sağlayan AirDroid uygulamasını nasıl indirebileceğinize ve Aidroid kullanımına bu içeriğimizde anlatmaya çalışacağız. Artık her evde birden fazla teknolojik cihaz bulunuyor. Ancak her biri farklı tip dosya türlerine sahip olduğu için dosya ve medya aktarımları bir hayli zahmetli olabiliyor. Ancak cihazlar arasında dosya paylaşımı yapmanızı sağlayacak olan AirDroid uygulaması ile çok kolay bir şekilde dosya paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı Wifi bağlı olan ve cihazında AirDroid yüklü olan kişiler ile de dosya alışverişleri yapabilirsiniz. iOS, Android ve Windows işletim sistemlerine kurabileceğiniz ücretsiz AirDroid uygulaması sayesinde dosya aktarımlarınızı hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Gelin şimdi AirDroid nasıl indirilir ve nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarına geçelim.

Son sürüm AirDroid uygulamasını indirin

Tüm cihazlar için indirebileceğiniz uygulamayı AirDroid resmi internet sitesine girerek en güncel sürümü indirebilirsiniz. Android için Google Play’den ve iOS için ise iPhone cihazınızdan App Store üzerinden indirebilirsiniz.

AirDroid ile telefondan bilgisayara dosya transferi

d1 1585401753

Akıllı telefonunuzda yer alan dosyaları bilgisayara kolay bir şekilde transfer edebilirsiniz. Google Play veya App Store’dan indirdiğiniz mobil AirDroid uygulamasını telefonunuzdan açarak hesabınız ile giriş yapın. Daha sonra telefondan bilgisayara dosya transferi için AirDroid internet sitesine girerek giriş yapmanız gerekiyor.

AirDroid internet sitesinden giriş yaptıktan sonra yüklü olan algılanan cihazlar otomatik olarak karşınıza gelecektir. Ekranın sol bölümünde yer alan telefonunuzdaki tüm dosyaları görebilirsiniz. Bu dosyalar arasındaki almak istediğiniz dosyaları seçerek “İndir” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Birden fazla dosya transferi için ise otomatik olarak bir ZIP dosyası oluşturulacak ve ZIP olarak bilgisayarınıza inecektir. AirDroid ile ayrıca bilgisayarınızdan telefonda yer alan dosyaları da silebilirsiniz.

AirDroid ile bilgisayardan telefona dosya transferi

d2 1585401786

Bilgisayarınızda yüklü olan fotoğraf, video veya dosya içeriklerinizi AirDroid ile telefonunuza gönderebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Google Play’den veya App Store üzerinden AirDroid mobil uygulamasını cihazınıza yükleyin. Daha sonra giriş yaparak uygulamayı başlatın. Telefonunuzdan bilgisayara dosya transferi için AirDroid internet sitesine de erişin ve giriş yapın. Daha sonra ekranda yer alan “Dosya yükle” butonuna tıklayın. Bilgisayardaki tüm dosyaları göreceksiniz. Buradan telefonunuza aktarmak istediğiniz dosyaları seçin ve “Aç” butonuna tıklayın. Kısa süre içerisinde dosyalarınız telefona aktarılmış olacaktır.

AirDroid ile bilgisayardan telefona dosya transfer etmenin bir başka yolu ise masaüstü versiyonu kullanmak olacaktır. AirDroid sitesinden Windows için olan versiyonu indirerek kurabilir ve dosyaları “Dosya Aktarımı” bölümünden transfer edebilirsiniz.

Android AirDroid ile uzaktan telefon kullanımı

d3 1585401793

AirDroid ile Android cihazınızı bilgisayardan yönetebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınıza AirDroid Windows versiyonu ve Android cihazınıza ise AirDroid uygulamasını yüklenmeniz gerekiyor. Daha sonra her iki cihaz üzerinden de giriş yapmanız gerekli. Cihazlar arasındaki eşleşmeyi sağladıktan sonra telefonunuzdaki tüm dosyaları masaüstü versiyonda “Dosyalar” bölümünde görebilir ve “Backup” bölümü ile telefon dosyalarınızı bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarınızı kullanarak SMS göndermek için ise mesaj simgesine tıklayabilir ve bilgisayar klavyesi ile yazdığınız SMS’i gönderebilirsiniz. Bildirim simgesine tıklayarak özelliği aktif ederseniz, telefonunuza gelecek olan bildirimleri bilgisayarınızdan görmeniz mümkün olacaktır. Diğer yandan “AirMirror” özelliği ile bilgisayarınızdan telefon kamerasını kontrol edebilirsiniz. Windows için AirDroid internet sitesinden Android için Google Play Store üzerinden ve iOS için ise App Store üzerinden AirDroid uygulamasını yükleyerek bu yeteneklerden faydalanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir