Konaklama alanında dünya listesinde bilinen platformlardan biri olan Airbnb, ülkemizde gerçekleşmiş olan yıkıcı depremin ardından depremden etkilenen kişilere geçici süreliğine ücretsiz şekilde barınma olacağı sağlayacağını açıkladı.

Ülkemizde ve Suriye’de gerçekleşen depremin etkileri hâlâ devam ediyor. Özellikle 10 ilimizin deprem bilançosu ağır oldu denilebilir. Bu nedenle birçok kurum ve kuruluştan yardım destekleri gelmeye devam ediyor. Yardım desteklerinden birini de konaklama anlamında dünyada bilinen Airbnb oldu.

airbnb depremzedeler icin ucretsiz gecici barinma imkani sunuyor 1

Airbnb, depremzedeler için ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor

Süreç içerisinde olumsuz etkilenen kişiler için bir süreliğine konaklama hizmetini ücretsiz yapacağı duyuruldu. Platform ihtiyaç hâlinde mekân paylaşımının, kaynakların aynı zamanda desteğin gücünü ortaya çıkarıyor. Uygulama, Open Homes girişimiyle 8 yıldan fazla zamandır kriz dönemlerinde insanlara yardım sağladığı biliniyor. Şirket web sitesinde, doğal afetlerden büyük ölçekli çatışmalara kadar gerekli olan tüm acil durumlarda konaklama imkânı sunmak için topluluğun çalıştığı belirtiliyor.

Şirket sözlerine devam ediyor ve depremzedeler için geçici barınma ihtiyacını karşıladığını söylüyor. Son olarak yazısında yapılan her bağışı toplamda 5 milyon dolara kadar katlayarak yardım etkisini göstereceğini söylüyor. Airbnb ile yapılan her bağışla platformda toplamda 5 milyon dolar bandında bağış yapacağını açıkladı. Yapılan bu bağışlar depremzedeler için ücretsiz barınma olanağı sağlayacağını duyurdu. Airbnb platformuna bağış gerçekleştirmek için PayPal üzerinden işlem gerçekleştirilebilir ve bağış süreci tamamlanabilir. 

Airbnb platformu sadece ülkemiz çerçevesinde değil dünya genelinde de bu şekilde sosyal sorumluluk projelerine öncülük ediyor. Doğal afet veya olağanüstü durumlar gibi beklenilmeyen ve sonucunda insanlara barınma ihtiyacı oluşturan zaman dilimlerinde yardım çalışmaları oluşturuyor. Ülkemizde oluşan ve birçok insanı derinden etkileyen deprem felaketi sonucu ihtiyaç duyan insanlar bu platformlardan faydalanabilir. Aynı şekilde platform aracılığıyla birçok insana yardım etmek isteyen kişiler de Airbnb ile yardım ve desteklerini gerçekleştirilebilir. Bağış yapmak isteyenler PayPal üzerinden bağış süreci gerçekleştirilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir