Efsane strateji oyun serisi Age of Empires, Age of Empires Mobile adıyla mobilde erken erişime açıldı. İşte detaylar.

Age of Empires Mobile için yayınlanan fragman sonrasında beklentiler artmıştı. Ne zaman piyasaya sunulacağı net olarak açıklanmayan oyun için son dakika duyurusu yapılarak erken erişim dönemi başlatıldı. Bilgisayarlarda yer alan ilk strateji oyunlarından birisi olan ve oyun dinamikleriyle büyük beğeni çeken Age of Empires oyun serisi, şimdi mobil değişimle birlikte mobil cihazlarda oynanmaya başlanacak. Şubat ayı itibariyle ilk kez fragmanın paylaşıldığı oyun, Nisan ayı itibariyle de erken erişim dönemiyle oyunculara sunuldu.

Age of Empires Mobile Erken Erişimde!
Age of Empires Mobile Erken Erişimde!

Age of Empires Mobile Neler Sunacak?

Age of Empires Mobile, bilgisayarlardaki Age of Empires deneyimini mobil olarak sunmayı hedefliyor. Bu nedenle Age of Empires sevenlerin mobil sürümü de benimsemesi mümkün görünüyor.  Tarihi kahramanların ve klasik medeniyetlerin yer aldığı oyunda, çok oyunculu bir deneyim yaşanması adına özel savaşlar ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Başlangıç aşamasında oyuncular Fransız, Bizans, Roma ve Çin olmak üzere 4 medeniyetten birisini seçebilecek. Oyuncuların güçlü silahlar ile donatabileceği ordusunda savaş stratejilerini de doğru planlaması gerekiyor. Coğrafi özelliklerin ön plana çıktığı oyunda her bir detay, yıllardan beri elde edilen Age of Empires deneyimiyle mobil için birleştirilmiş durumda. “Büyük savaş alanlarında zengin gerçek zamanlı kontroller, çarpıcı görseller ve tarihi kahramanlarla destansı bir savaş stratejisi deneyimine dalın. İmparatorluğunuzun dizginlerini elinize alın, dünyanın her köşesinden müttefikler toplayın ve bir zamanlar ışıldayan ihtişamınızı geri kazanın! Eşi benzeri olmayan bir fetihte bize katılın!” denilerek tanıtımı yapılan oyun hem Android hem de iOS desteğine sahip.

Age of Empires Mobile Erken Erişimde!
Age of Empires Mobile Erken Erişimde!

Oyun 28 Mart’ta Fransa, Filipinler ve Endonezya’da denemelere başlamıştı. Nisan ayı itibariyle başlayan erken erişim ise sadece Android sistemlerde geçerli. Oyun için önerilen sistem gereksinimleri ise şöyle;

  • Android: 8.0 veya üzeri (64 bit)
  • İşlemci: Snapdragon 650, Samsung Exynos7884, MediaTek P60
  • RAM: En az 4 GB üzeri RAM

Oyun başında yapılan kontrollerde sistem analiz edilerek oyunun cihaz için uygun olup olmadığı belirtiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir