Age of Empires IV için yapılan yeni açıklamada yeni sezonla birlikte çapraz platform desteğinin de geleceği belirtildi. İşte detaylar.

Dünyanın en eski ve efsane strateji oyun serisi Age of Empires için yeni bir güncelleme yapılacak. Age of Empires IV için yapılan açıklamalarda 7. sezon güncellemesi ile oyuna pek çok yenilik ekleneceği belirtildi. Önümüzdeki hafta itibariyle dağıtımı yapılacak 7. sezon güncellemesiyle oyun 10.0.576 sürümüne yükseltilecek. Bu güncellemede en çok dikkat çeken ise çapraz oyun desteği oldu. zira 2021 yılında piyasaya sunulan oyun, cross-play olarak bilinen çapraz platforma desteğine sahip değildi. Bu nedenle oyuncular farklı oyun cihazlarından birlikte oyun oynayamıyordu. Bilgisayar kullanıcıları sadece bilgisayar kullanıcılarıyla oyunu oynayabilirken Xbox Series gibi konsollarda da oyuncular sadece diğer konsol oyunlarıyla oynayabiliyordu. Şimdi ise bu durum değişecek. Yapılacak yeni güncelleme sonrasında bu durum değişecek ve çapraz platformlarda da oyun oynayabilecek.

Age of Empires IV Çapraz Platform Desteği Alacak
Age of Empires IV Çapraz Platform Desteği Alacak

Age of Empires IV 7. Sezon İddialı Geliyor

Age of Empires IV yeni sezon için çapraz platform desteğinin sunulacak olması oyunun şimdiden dikkat çekmesini sağladı. Ancak yeni sezonda yenilikler sadece bununla sınırlı değil. Oyuncular çapraz platforma desteğine ek olarak sıralı takım modunu da oynayabilecek. Eşleştirme modunda yapılan iyileştirmeler sayesinde oyuncular çok daha kısa süre içerisinde oyuna giriş yapabilecek. Göçebe oyun modu ise oyuna eklenen yeni bir mod olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir