2021 yılının Sonbahar aylarında piyasaya sunulması beklenen Age of Empires 4 oyunu özellikle serinin hayranlarında büyük bir beklenti yarattı. Oyunu oynamak isteyen kullanıcılar, oyun ile ilgili her gelişmeyi yakından takip ederken, yeni yapılan sızdırmalar ve paylaşımlar ile birlikte oyuna dair pek çok detay da öğrenilebilir duruma geldi.

Microsoft tarafından geliştirilen ve dünyanın en popüler strateji oyunlarından birisi olarak görülen Age of Empires’ın yeni versiyonu, bu yıl itibariyle piyasaya sunulacak. Uzun zamandan beri geliştirmeleri süren ve hayranlarında da büyük bir merak uyandıran yeni oyun için bazı detaylar netlik kazanmış durumda. Gerçek zamanlı strateji oyunu ile yeniden piyasaya dönüş yapmayı hedefleyen Microsoft, bugüne kadarki en gelişmiş Age of Empires sürümünü sunacak. 

10 Nisan etkinliği beklentileri daha da arttırdı!

Yeni oyun için bu kadar geniş bilgilerin elde edilmesinde önemli etkenlerden birisi Microsoft tarafından 10 Nisan’da yapılan özel lansman. Kısa bir ön izlemenin sunulduğu mevcut lansman ile birlikte pek çok farklı bilgi paylaşıldı. Buna göre yeni oyunda 4 ana uygarlık, en güçlü uygarlık olarak yer alacak. 

Bugüne kadar gelen bilgilere göre oyun yine ortaçağ karanlığında geçecek. Bu bakımdan Age of Empires 2’nin daha gelişmiş bir versiyonu olarak piyasada yer alması beklenen oyunda, haritalar da çok daha büyük olacak. Böylece oyundaki gelişim için oyunculara daha fazla imkan sağlanacak ve geniş alanlarda zorlu savaşlar yapılabilecek.

Oyunda tüm serilerde olduğu gibi en büyük geçim kaynakları ve geliştirme malzemeleri, odun, yiyecek, altın ve taş olacak. Yaşanacak gelişmeler ile birlikte çağdan çağa atlamaya devam edecek oyuncular, i sırasıyla Karanlık Çağ, Feodal Çağ, Kale Çağı ve İmparatorluk Çağı gibi aşamalardan geçecek ve böylece en üst çağa ulaştıktan sonra savaşmak için de güçlü hale gelinecek. Her bir çağda oyununun önceki versiyonlarında olduğu gibi daha gelişmiş araçlara sahip olmak mümkün olacak.

Age of Empires 4’te yeni savaş sistemi

Age of Empires 4 ile birlikte çok geniş bir haritada, 8 oyuncunun katılımıyla savaşlar yapılacak. Geniş haritada oyuncular birbirine karşı üstünlük kurmaya çalışacağı gibi aynı zamanda 200 asker sınırını da aşamayacak. 

Yeni versiyon ile gelecek bir diğer yenilik ise deniz savaşları olacak. Deniz Savaşları ile ilgili çok fazla detay paylaşılmamış olsa da oyuncular, denizlere donanmaları ile açılabilecek ve birbirine karşı savaşabilecek.

Oyunda yer alacağı kesinleşen medeniyetlerde ise şöyle, İngilizler, Çinliler, Moğollar, Delhi Sultanlığı ve Vikingler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir