Android kullanıcıları genellikle “ağda kayıtlı değil” hatasıyla karşılaşır. Peki ağda kayıtlı değil hatası ne anlama geliyor?

Ağ algılanmadı hatası, birçok Android kullanıcısının karşılaştığı sorunlardan biridir. Android telefon kullanıcıları “ağa kayıtlı değil” sorunuyla karşılaştıklarında, operatör ayarlarını hemen sıfırlamaları gerekir. Şebekedeki sorun esas olarak operatörle ilgilidir. Cihaz ağda kayıtlı değil, operatörle bağlantı kuramadığı için bir hata oluşuyor. Sonuç olarak, hem İnternet hem de metin özellikleri devre dışı bırakılır. Bu yazımızda ağda kayıtlı olmayan kişilerin sorunu ve çözümünden bahsedeceğiz. İşte daha fazla ayrıntı.

Ağda kayıtlı değil hatalasının nedenleri nedir?

Ağda kayıtlı değil hatasını çözmek için önce hatanın nedenini bulmanız gerekir. Ağa kayıt olmama hatasının nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Baz istasyonunda hata,
  • SIM kartın yanlış takılması nedeniyle bağlantı yok,
  • Cihaz yazılımının eski olması,
  • Telefondaki yazılım ve donanım hataları,
  • SIM kartın bozulması,
  • IMEI numarasının kopyalanıp başka telefonda kullanılması

Ayrıca kullanıcılar, telefondaki çeşitli uygulamaları kullanarak hem kişisel bilgilere hem de sistem işlevlerine erişmelerine izin verebilir. Uygulamalardaki kötü amaçlı yazılım, ağ kayıtlı değil hatasına neden olur. Farklı taşıyıcıların manuel kullanımı da ağ kayıtlı değil hatasına neden olur.

Ağda kayıtlı değil hatası nasıl giderilir?

Ağda kayıtlı değil hatasını çözmek için aşağıdaki noktaları uygulayın. Bu hususları şu şekilde açıklayabiliriz:

Telefonun kapatıp tekrar açmayı deneyin

Telefondaki donanım ve yazılım sorunlarının giderilmesi için Telefonun kapatıp tekrar açması gerekir. Telefonu açtığınızda sorun devam ederse cihaz tekrar kapanacaktır. Kapatma işleminden sonra pili çıkarın ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. Bir süre sonra pil takılır ve telefon açılır. Telefonu açtıktan sonra sorun devam ediyorsa diğer yöntemleri uygulayabilirsiniz.

SIM kartını çıkarıp takın

Hata, SIM kartın yanlış yerleştirilmesinden kaynaklanmakta olabilir. SIM kart, yanlış takıldığından cihazda algılanamıyor. Öyleyse; Cihaz ağda kayıtlı değil, cihaz SIM kartı kaydedemediğinden bir hata oluşuyor. SIM kartın doğru şekilde takıldığını doğruladıktan sonra sorun devam ederse, kartı başka bir telefona takın. SIM kartı başka bir cihaza taktıktan sonra sorunun nerede olduğunu anlamak daha iyidir. SIM kart başka bir cihazda sorunsuz çalışıyorsa, sorunun ana kaynağı donanımdır. SIM kartı başka bir cihaza takarken sorun devam ederse telefon ile ilgili bir sorun olabilir.

Şebeke seçimi doğru olmalı

Şebeke seçimi akıllı telefonlar üzerinden yapılabilmektedir. Bağlantı türleri de seçilir. Hatalı ağ seçimi, baz istasyonlarına bağlanmada sorunlar yaratır. Yanlış seçilmiş bir ağ aşağıdaki gibi düzeltilebilir.

  • Telefonunuzda önce “Ayarlar”a, ardından “Bağlantılar”a gidin.
  • Bir “şebeke operatörleri”, “servis sağlayıcılar” tıklanır.
  • Otomatik bağlantı, ağ seçimi gerektirir. Sistem istenmeyen bir taşıyıcı seçerse, kullanıcı “Şebeke Ara” seçeneğinden manuel olarak bir taşıyıcı seçebilir.
  • Telefonun donanım yazılımı güncellemesi gerekiyor

Ağda listelenmiyor hatasını çözmek için, telefon yazılımının güncellenip güncellenmediğini kontrol edin. Telefonunuzun yazılımı güncel değilse, güncellenir ve sorunun devam edip etmediği kontrol edilir.

Telefon güvenli modda olmalıdır

Android telefonda yüklü ve çalışan uygulamalar yukarıda belirtildiği gibi ağ kayıtlı değil hatası gösterecektir. Uygulama, kullanıcı izinlerine göre sistem işlevlerini kullanır. Ayrıca uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. Ağda bir sorun varsa, cihaza yüklenen uygulamalar devre dışı bırakılmalıdır. “Güvenli Mod” ile uygulamaları kolayca devre dışı bırakın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir