Geliştirici şirketler, kullanıcıların akıllı cep telefonlara hard reset atmanın ardından “Ağda kayıtlı değil” hatası şeklinde geri dönüşler aldıklarını belirtiyor. Bu ve buna benzer birçok şikayet alınıyor. ROM ve imei attım ve sonucunda ağda kayıtlı değil yazıyor, bu durum karşısında ne yapmalıyım diye kullanıcı sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu konu hakkındaki son gelişmeler durumun önüne geçebilir nitelikte. Yaşanan ağ hatasının nasıl çözüldüğünü öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. BTK konu ile ilgili yeni bir düzenleme gerçekleştirdi ve yurt dışından satın alınan akıllı cep telefonlarda başkalarının üzerinde kayıtı engelleyen bir hamle yaptığının altını çizdi. Şöyle ki artık, farklı kişilerin pasaportuyla yapılan kayıtlarda akıllı cihaz sadece kullanılan pasaportun sahibinin üzerine kayıtlı olan bir hat ile beraber çalışacak. 

Samsung Galaxy, Note, Xiaomi, iPhone ve Huawei markalı akıllı cep telefonlar için ağda kayıtlı değil servis yok hatası ile karşılaşan kullanıcı sayısı son derece az fakat geçmişten bu yana gelen bu uyarı halen güncelliğini koruyor. 

Android ağda kayıt değil nedir?

Ağda kayıtılı değil hatası Android’in eski modellerinde ağırlıklı olarak yaşanan bir sorundur. Şu an ise kaçak ya da yurt dışından getirilen akıllı cep telefonlarda görülüyor. Burada esas sorun telefonun şebeke bulamamasından kaynaklıdır. Cep telefonlarda bazen şebeke aramasında çeşitli arızalar meydan gelebiliyor. Bu sorun fabrikasyon süreci olarak görülen bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Bazen ise yazımda atılan bir hata ile beraber ortaya çıkabiliyor. Bu hata ile karşı karşıya gelen kullanıcılar ilk adım olarak telefonu kapatıp açtıktan sonra şebeke ayarlarında değişiklik yapmayı deneyebilirler. 

Ağda kayıtlı değil hatası neden çıkıyor?

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre ağda kayıtlı değil sorunu birçok kişi tarafından yaşanıyor. Ağda kayıtlı değil hatasının yaşanması birçok nedenden dolayı kaynaklanıyor olabilir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanıyor.

-Kaçak telefonlarda nedeni ise atılan imei’ in hard resetten sonra silinmesi

-Yurt dışı telefonlarda ağ kayıtlı değil sorunu ise yazılım güncellemeden sonra görülmekte. Bazen yeni bir güncellemeyle bazende ROM atıldıktan sonra hata çıkma olasılığı yüksek oluyor

-Yazılımında olası sorunlar

-Sim kart arızalanabiliyor

-Bazı cihazlar ama çok az sayıda olanlar sim kart seçebiliyor

-Yere düşen telefonların darbe sonrası oluşan şebeke arızası

-İmei kaydı yapılmadığından çıkması (kayıtsız kullanım süresi doldu)

-Yanlış imei kaydı veya imei kaydında sorun yaşanması

-Çin malı denilen telefonlarda daha çok görülüyor

-Atılan imei başka telefonda kullanılmış olabilir

Ağ kayıtlı değil sorunu için çözüm önerileri

Bu sorun karşısında ilk yapılacak işlem telefonu kapatıp açmaktır. Telefonu kapatıp açtıktan sonra sorun halen devam ediyorsa aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

-Telefonun eğer garantisinin devam ettiğini biliyorsanız bir işlem yapmadan teknik servisine bırakın

-Şebekeyi manuel olarak aratın

-3G, 2G ve LTE (4.5G) arasında değiştirerek denensin (2G’ de çalışma olasılığı yüksek)

-Uçak moduna alıp bekleyip devre dışı bırakın

-Ayar kısmından “Bağlantılar” “Diğer ağlar” veya diğer “Mobil ağlar kontrol edin

-Telefon imei sorgulamasının Turkiye.Gov. TR adresinden yapılsın

-Farklı bir sim kartla deneyin Turkcell ise Türk Telekom veya Vodafone yani aynı operatör hatları dışında olanlarla da denenmesi gerekiyor

-Fabrika ayarlarına döndürmek gerekebilir

-Hard resetle deneyebilirsiniz (uyarı imei değiştirme gibi işlemler yapılmış telefonda bu işlem imei silecektir)

-Yazılım güncellemesini deneyin

-Orjinal ROM’ u atarak deneyin

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir