PDF düzenlemelerini yapmak için program kullanılması gerekse de Adobe kullanıcılara bu konuda yeni bir çözüm sunuyor. Google Chrome ve Microsoft Edge’de yeni PDF düzenleyici eklenti kullanıma sunuldu. Yapılan açıklamalarda Acrobat PDF Google Chrome ve Microsoft Edge için kullanıma sunulmuştur denilirken, tüm PDF işlemlerinin tarayıcı üzerinden yapılmasını sağlayan eklenti şimdiden ilgi gördü.

Adobe’den ücretsiz PDF desteği

Adobe tarafından geliştirilirken programların çoğu abonelik gerektirse de tarayıcı üzerinden sunulacak eklentinin ücretsiz olacağı belirtildi. Bu bakımdan kullanıcılar Adobe tarafından resmen desteklenen eklenti ile PDF üzerinde yapılacak tüm işlemler yapılabilecek.  Düzenleme yapma, PDF imzalama gibi tüm işlemleri ücretsiz olarak yapabilecek kullanıcılar ancak Word’e çevirme gibi işlemlerde ücretli abonelik ile destek alabilecek. Ancak standart işlemlerde ücr4etsiz olarak kullanılacak olması, PDF konusunda büyük bir kolaylık sağlayacak.

Uzantı nasıl kullanılacak?

Eklenti, tarayıcıya yüklendikten sonra sağ üst köşedeki eklenti panelinden kolayca yönetilebilecek. Ekranda PDF açıldığında etkin olacak sekme ile kullanıcılar farklı işlemler yapabileceği seçeneklere sahip olacak. Açılır bölmedeki tarayıcı pencerelerinde PDF dosyalarına hızlı bir şekilde yorumlar ekleme, vurgu yapma, çizim yapma, PDF e-imzalama, formları doldurma işlemleri yapabilecek.  Üstelik standart işlemler olarak döndürme, silme ve sayfaların yeniden sıralanması gibi pek çok işlem de yine eklenti tarafından destekleniyor. Yeni eklentinin sağladığı bir diğer avantaj ise web siteleri üzerinden kolay bir şekilde PDF’ye dönüştürebilmek. İstenen tüm web siteleri, eklenti üzerinden PDF’ye dönüştürebilecek

Eklenti mağazası üzerinden Adobe Acrobat adıyla yayınlanan eklenti, 12 Ekim 2021’de güncellendi.  Bugüne kadar 10.000.000+ kullanıcı tarafından indirilen ve kullanılan eklenti, bundan sonraki süreçte daha fazla desteklenecek ve yeni özelliklerle kullanıcıların pratik bir çözüm elde etmesi sağlanacak. 26 farklı dil desteği bulunan eklentide üstelik Türkçe de destekleniyor.

sgGvP4JWmspwK7ehVxGcqA 970 80.jpg.webp 970×831 28

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir