Video düzenlemek konusunda dünya genelinde en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesi olan Adobe Premier Pro, efektler ile daha çarpıcı ve dikkat çekici videoların hazırlanmasını sağlamaktadır. Adobe Premier Pro uygulamasının kurulması ile birlikte yüzlerce farklı efekt seçeneğine sahip olabilen kullanıcılar, popüler efektlerin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen diğer seçenekleri de değerlendirerek videolarını daha iyi ve profesyonel bir şekilde düzenleme şansına sahip olmaktadır.

Adobe Premiere Pro efektler menüsü nerede?

Adobe Premier Pro’da kullanıcıların efektler ile ilgili daha gelişmiş verilere ulaşabilmesi adına öncelikle medya üzerine iki defa tıklanması gerekmektedir. Medyaya tıklanması ile birlikte sol üst tarafta efekt kontrol paneli açılacaktır. Bu panelde kullanıcıların hızlı bir şekilde ulaşabileceği sabit bir efekt listesi bulunmaktadır. Konumlama, ölçekleme, opaklık gibi pek çok farklı ayarın bulunduğu efekt sayfasında kullanıcılar videolara doğrudan müdahale edebilmektedir. Mevcut ayarlarda yapılan karışıklıklar da ise parametrelerin sıfırlanması ile birlikte varsayılan ayarlara kolay bir şekilde dönüş yapılabilmektedir. 

Premiere’de sabit efektler nasıl kullanılır?

Efekt panelinde bulunan tüm efektler kullanıma hazır durumdadır. Mevcut seçeneklerin yanında her bir efekt için özel bir ayar bulunmaktadır. Böylece yapacağınız seçimler ile birlikte videonuzu ön izleyerek istediğiniz sonuca ulaşana kadar efektler üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Ön izleme için efektlerin yanında bulunan saat simgesine basmanız yeterlidir. Ancak mevcut efektler sınırlı sayıda olduğundan dolayı daha gelişmiş efektlere ulaşmak isteyenlerin uygulamada yer alan gelişmiş efektler paneline ulaşması gerekmektedir.

2 1

Gözden geçirilecek çok sayıda efekt kategorisi bulunan mevcut bölümde, kullanıcılar farklı isimler ile kategorilere ayrılmış olan efektler arasından seçim yapabilmektedir. Renk düzeltme efektleri, yeşil perde efekti gibi birbirinden farklı ve işlevsel efektlerin her birine buradan ulaşılması mümkündür. Liste oldukça uzun olduğu gibi mevcut efektler arasından birisini seçmek için mevcut efekti, klibin üzerine sürükleyerek bırakmanız yeterlidir. Böylece deneme yanılma yolu ile pek çok favori efektinizi kendiniz belirleyebilirsiniz  Efektlerin mevcut klipleri uygulanmasının hemen ardından ön izlemenin hızlı bir şekilde yapılabilmesi, kullanıcıların favori efektlerini daha iyi ve kolay bir şekilde belirlenmesini sağlar.

1 1

Adobe Premier de en iyi efektler hangileri?

Yapılan çalışmalara göre Adobe Premier’de en çok kullanılan efektler şöyledir; Warp Stabilizer, Sharpen and Gaussian Blur, Chroma Key ve Luma Key. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir