Adobe, yapay zeka desteğine sahip olan hizmeti Adobe Sensei Generative AI Services’ı bugün tanıttı. Adobe’un daha önce tanıttığı Firefly ile aynı zamanlara denk gelen servis Adobe’un bu alana ne kadar önem verdiğini bize gösteriyor.

Adobe bu alanda kendi büyük dil modelleri ile birlikte Azure OpenAI Hizmeti ve bir çok yapay zeka teknolojisinin kombinasyonundan faydalanıyor. 2021 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürülen Azure OpenAi Hizmeti, ChatGPT, GPT-4 ve DALL-E 2’ninde içerisinde bulunduğu OpenAI modellerine özel olarak uyarlanmış erişim sağlar.

Adobe Journey Optimizer, Adobe Experience Manager, Marketo Engage ve Customer Journey Analytics müşterileri Generative AI hizmetlerinden öncelikli olarak faydalanabilecekler.

Adobe’un Üretken Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexandru Costin şunları söyledi:

Adobe’un yeni Üretken Yapay Zeka Hizmetleri, müşteri deneyimi ekiplerinin uçtan uca pazarlama iş akışlarını güçlendirmesi için bir yardımcı pilot olarak Adobe Experience Cloud’a yerel olarak entegre edilecek.

Adobe, Generative AI Services ile pazarlama için üretken yapay zeka alanı yarışına atını koyuyor. Bunu yapan ilk şirket olmaktan çok uzak – pazarlama ve reklama özel uygulamalara odaklanan, büyüyen bir üretici yapay zeka satıcıları sektörü var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir