Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin işbirliğinin katkılarıyla yürütülen “Yarını Kodlayanlar” programı içeriğinde afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkıda bulunmak için yeni bir proje başlatıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin katkılarıyla yürütülen “Yarını Kodlayanlar” programı içerisinde afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkıda bulunmak üzere yeni bir proje devreye girdi. “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adlı projede, bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracında müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler yapabilmek için çalışmalar başlatılıyor. Toplam 100 bin çocuğa ulaşılması beklenen projede ilk konteyner teknoloji sınıfı Adıyaman’da Nisan ayında açılacak.

31 Mart 2023 – Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğinin katkılarıyla yürütülen dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme amacıyla 7 yıl önce başlatılan “Yarını Kodlayanlar” projesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için proje başlatıldı. Afet bölgesinde yaraların bir an önce sarılmasına destek olmak için başlatılan “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesiyle, bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracında zenginleştirilmiş ve psikoloji alanında uzman kişiler tarafından onaylanmış özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Hedeflenen 100 bin çocuğa ulaşılmak istenen projede ilk konteyner teknoloji sınıfı Nisan ayında Adıyaman’da açılacak. Konteyner sınıfta 7-14 yaş arası çocuklara yönelik müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenirken, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlanacak. Adıyaman’ın ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak.

17 milyon TL’lik ek bağış

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesinde konteyner teknoloji sınıflarının yanı sıra gezici eğitim aracıyla da çocuklar için eğitim ve etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Depremden etkilenen 11 ildeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyarete gidecek olan gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklara hitaben kodlama eğitimleri, müzik atölyeleri ve çeşitli sosyal etkinlikler yapılması hedefleniyor. Proje içeriğindeki etkinlik ve eğitimler afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illerde de yapılacak. Ayrıca liseli gençlere yönelik olarak düzenlenecek “Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu” ile yapay zeka ve diğer teknolojiler kullanılarak afet konusunda çözüm odaklı üretilmesi sağlanacak. Diğer taraftan, Vodafone Türkiye de Vodafone Yanımda uygulamasını ziyaret eden her müşteri için 1 TL olmak üzere toplam 17 milyon TL’lik ek bağışla projeye katkıda bulunacak.

Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir