Facebook’ta engellenenler için engel kaldırma seçeneğini kullanabilir ve kişi engelini kaldırabilirsiniz.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olan Facebook’ta ayarlar ve ara yüzde yapılan değişiklikler, bazen kullanıcıların zorlanmasına neden olabiliyor. Eğer engellediğiniz kişiler varsa ve bu kişilerin engelini kaldırmak istiyorsanız Facebook engel kaldırma adımlarını takip edebilirsiniz.  Ayrıca ilgili adımlarla Facebook engellenen kişiler sayfasına ulaşarak engellediğiniz kişilere bir göz de atabilirsiniz. İşte takip etmeniz gereken adımlar…

Facebook Engel Kaldırma 2024 Rehberi

Facebook engel kaldırma işlemlerini masaüstünden ya da mobil cihazlar üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için engel yoktur. Engel kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım Adım Facebook Engel Kaldırma 2024 Güncel
Adım Adım Facebook Engel Kaldırma 2024 Güncel
  • Uygulamayı açın ve ardından sağ üstte yer alan profil simgenize dokunun.
  • Açılan sayfada yine sağ üst köşede yer alan ayarlar simgesine dokunun.
  • Ardından kolay bir şekilde ayarlara ulaşmak adına ayarlarda ara kutucuğu içerisine engelleme yazın.
  • Ardından karşınıza engelleme ile ilgili tüm seçenekler çıkacaktır. Bu bölümde kısıtlılar listesi, kullanıcıları engelle, mesajları engelle, uygulama davetlerini engelle, etkinlik davetlerini engelle, uygulamaları engelle, sayfaları engelle olarak farklı bölümler karşınıza çıkacaktır. Engellenen kişilerin engelinin kaldırılmasını istediğiniz takdirde kullanıcıları engelle karşısında yer alan düzenleme butonuna dokunun.
  • Açılacak yeni sayfada engellenenler listesini açarak engelini kaldırmak istediğiniz kişiyi bulun. İlgili sayfa engellenen kişilerin kontrol edilmesini de sağladığından dolayı ihtiyaç duyduğunuz zaman bu ekranı kontrol edebilirsiniz.

Engelleme işlemleri hem mobil hem de masaüstünde belirtildiği gibi kolayca yapılabilir. Ancak engelini kaldırmak istediğiniz kişiyi tekrar engellemek istediğinizde 48 saatlik bir bekleme süresinin olacağını unutmayın. 48 saat geçmeden tekrar engel koyulamayacağından dolayı engel kaldırmadan önce durumu gözden geçirmelisiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir