Piyasada Access Point adına sahip olan bu cihazların bazılarında modem özelliği bulunuyor. Bu ürünler sinyal menzilini genişlettiği gibi bazıları da modem özelliği sunabilir. Wifi menzil genişletici olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu ürünlerin birçok modeli bulunuyor. Hem sinyal genişletme de hem de ürünlere internet özelliği kazandırma noktasında kullanıcılar tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Access Point, Smart TV, bilgisayar veya tabletleri internete bağlamak için bir aracı görevi görüyor. Ayrıca Wifi sinyal düzenlemeyi de gerçekleştirebiliyor.

Özellikle modem wifi sinyalinin az veya yetersiz olduğu alanlardaki kablosuz bağlantıyı güçlendirmesi ile tercih ediliyor. Şirketler ve firmalar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen bu cihazlar internet alanını genişletmesiyle tercih ediliyor. Bu sayede internet bağlantısının zayıf olduğu alan veya odalar daha güçlü Wifi bağlantısına sahip oluyorlar. Bu erişim noktası olarak bilinen Access Point nedir ve ne işe yarar gelin bakalım.

Acess Point nedir?

3 1579355260

Büyük bina veya ofislerde daha çok tercih edilen bu ürünler ile kablosuz ağ bağlantısının sinyal menzilini genişletebilirsiniz. Ayrıca kablolu bağlantıları kablosuz bağlantıya çevirebilirsiniz.

  • Bu erişim noktası Ethernet kablosu ile kablolu internet yönlendiricisine bağlanır ve Wi-Fi sinyalini istenilen yöne yönlendirebilir.
  • Bu sayede internet bağlantısını kablosuz Wifi bağlantısına çevirmiş olan kablosuz bir erişim noktasıdır.
  • Bu cihaza internet erişimi sunan tüm cihazlara kablosuz yada kablolu olarak internet sunabilir.
  • Bir şirket ise internet erişimini güçlendirmek istediği alana erişim noktası kurmaktadır.

Genel olarak iç mekanlarda tercih edilir ve sinyal tekrarlayıcı olarak da kullanılmaktadır. Kablo fazlalığı yaratmak yerine alan içerisindeki Wifi sinyallerinin gücünü artırır ve bu sayede her cihaza bir kablosuz bağlantı sunmuş olur. Piyasada Asus, Zyxel, TP-Link ve HP gibi önemli teknoloji üreticilerinin Access Point cihazları çeşitlilik ile bulunabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir