X (Twitter) rakibi olarak instagram tarafından oluşturulan Threads, ABD’de trendleri listeleyecek. Threads test aşaması için ABD merkezli altyapıları üzerinden kullanıcıların karşısına en çok konuşulan konuları göstermeye başladı. Şirketin yaptığı açıklamalar doğrultusunda içerikler seçilirken yapay zeka ve ekiplerinde desteği ile seçildiği belirtildi. Güncel olaylardan haberdar olmak isteyenler için ise ABD’de demosu yapılan bu özellik diğer ülkelere de açılacak.

Meta CEO’su olan Mark Zuckerberg’in yaptığı resmi açıklamaya göre Threads uygulamasının aylık 130 milyon kullanıcısı bulunmakta. Uygulamanın normal şekilde büyümesi ile beraberinde bu durumdan memnuniyetini belirtirken amaçlarının 1 Milyar aktif kullanıcıya ulaştırmak olduğunu belirtiyor. Threads, ilk paylaşıldığında oldukça popüler iken sonrasında alt sıralara düştü. X kullanmayanlar ve Instagramda büyük kitleleri olan kullanıcılar için en iyi alternatiflerden.

Threads gösterdiği performans ile göze çarpıyor

Yakın zamanda 2023’ün Aralık ayında en çok indirilen uygulamalar paylaşılmıştı. Threads’in gösterdiği performans oldukça göze çarpmıştı. Appfigures tarafından aktarılan “küresel” rapora göre 2023’ün Aralık ayında en çok indirilen uygulamalar sırası ile Apple App Store ve Google Play Store toplamında ulaştığı 54 milyon indirme ile Instagram olurken en çok indirilen ikinci uygulama 47 milyon kullanıcı ile TikTok, üçüncü uygulamaya bakıldığında 39 milyon indirme kapasitesi ile Facebook oldu.

Raporda paylaşılan listenin devam sıralarında 38 milyon indirme ile WhatsApp olurken 33 milyon ile CapCut yer alıyor. Threads ise 28 milyon indirme ile yükselişe geçerken 27 milyon kullanıcı haznesi ile Temu yer alıyor. Telegram ise 25 milyon indirilme kapasitene sahip.

Gençler tarafından sevilerek kullanılan Snapchat 22 milyon ile ve  müzikseverlerin kullandığı 20 milyon indirme haznesiyle Spotify bulunuyor. X’in yani eski adıyla Twitter’ın 2023’ün aralık ayında 36. sıradaki düşüşü belirtilirken bu noktada özellikle X rakibi Threads’in kullanıcı kapasitesindeki yükseliş göze çarpıyor. Threads 2023’te büyük ölçüde yükselişte olmasının temel sebebi ise resmi olarak Avrupa’da kullanıma açılması ile oldu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir