Intel, CHIPS Yasası kapsamında ABD hükümetinden 8,5 milyar dolarlık fon alacağı duyuruldu. Peki çip üretim tesislerini nasıl genişletmeyi planlıyor?

Amerikan merkezli yarı iletken devi Intel,  Bilim Yasası ve CHIPS kapsamında hükümetten 8,5 milyar dolar fon alacağı kesinleşti . Bu destek ile AI (yapay zeka) sektörünün hızlı büyümesine yanıt olarak ABD’de çip üretimini teşvik etmeyi ve Çin ile rekabet etmeyi hedefliyor.

Intel önümüzdeki beş yıl planı içinde, ABD’de 100 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı hedeflemekte. Şirket; New Mexico, Arizona, Ohio ve Oregon’da çip üretimi için tesisler kuracak.

Intel şirketi, CHIPS Yasası kapsamında ABD hükümetinden 8,5 milyar dolarlık fon alacağı duyuruldu. Peki çip üretim tesislerini nasıl genişletmeyi planlıyor?

ABD Çip Üretiminde Küresel Payını Artırma Hedefini Belirledi

Intel, yatırımları için ABD Hazine Bakanlığı’ndan %25’e kadar yatırım kredisi alma hakkına sahipti. Intel CEO’su Pat Gelsinger; “Bugün Amerika ve Intel için önemli bir gün olmakta. Dijital devrim yapay zeka tarafından yönlendirilmekte ve her dijital şeyin yarı iletkenlere ihtiyacı bulunuyor” dedi.

Intel’in yatırımlarının ABD’de 10 binden fazla iş ve yaklaşık 20 bin inşaat işi yaratmasının yanı sıra yaklaşık 50 bin dolaylı işi desteklemesi öngörüldü. Başkan Joe Biden’ın sözleşmeyi Intel’in Chandler, Arizona’daki Ocotillo kampüsüne yapacağı ziyaret sırasında duyurması beklenmekte.

Intel’in CHIPS Yasası doğrultusunda alacağı önemli fon, ABD’nin küresel çip üretimindeki konumunu güçlendirecek ve teknoloji sektöründe yeni iş fırsatları yaratarak hem teknolojik hem de ekonomik ilerlemeye yol açacağı anlaşılıyor.

Bu girişimin ABD çip üretiminde küresel payını artırma hedefine katkı sağladığı ve yapay zekanın ilerlemesine önemli rolü bulunuyor. Intel’in yeni finansman ve genişleme planlarının hem ABD ekonomisi hem de küresel teknoloji pazarı üzerinde büyük etkileri olabileceği gündeme geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir