Facebook, ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın hesaplarını yeniden kullanıma açıyor. ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın Facebook hesabı, 6 Ocak 2021 tarihinde Donald Trump yanlılarının ABD Kongresi’ne gerçekleştirdikleri baskının ardından askıya alınmıştı. Eski Başkan Donald Trump ise bunu kabul etmeyerek vakit kaybetmeksizin Meta’ ya giderek bunun üzerine Facebook hesabını tekrar kullanmaya başlamak için başvuruda bulunmuştu.

strongabd eski baskani donald trump facebooka donuyorstrong

Donald Trump Facebook hesabını geri alıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Facebook hesabını yaklaşık 34 M kişi takip ediyordu ve en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, Trump’ın 2016 seçimini kazanmasında rol sahibi olmuştu. Bunun üzerine Donald Trump 17 Ocak tarihinde Meta Şirketi’ne bir mektup göndererek Facebook’taki hesabının tekrar kullanılabilir hale gelmesi için görüşme talebinde bulunmuştu. Donald Trump, Facebook hesabını tekrar kullanabilmek ve 2024 ABD başkanlık seçiminde yarışmak için geri istediğini bildirmişti. Meta yetkilisi Nick Clegg, geçmişte bununla ilgili yaptığı açıklamalar sonucunda Donald Trump’ın Facebook hesabının yeniden açılması sağlansa dahi bu durumun sürekli olarak denetleneceğini açıkça ifade etmişti. Diğer taraftan ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı da 9 Ocak 2021’de askıya alınmıştı.

Twitter’ın şu anki sahibi olan Elon Musk, Donald Trump’ın Twitter’a dönüp dönmemesine ilişkin bir anket başlatmış ve anket sonucunda Donald Trump’ın Twitter hesabı yeniden açılmıştı. Meta, Donald Trump’ın Facebook hesabının tekrar erişiminin sağlanarak etkin hale getirilmesine yönelik isteğine ilişkin yorum yapmayı reddetti. Fakat dava ile ilgili kararın yakın zamanda açıklanacağını bildirdi. Mark Zuckerberg yani Meta’nın CEO’suna gönderilen belgede, Eski ABD Başkanı Donald Trump’ ın ekibi, Facebook  hesabına ilişkin alınan profiline erişimin kapatılması ve hesabının kapanma sebebinin kamusal söylemi önemli ölçüde engellediğine yönelik olduğunu belirtmişti. Uzun görüşmeler sonucunda ise Donald Trump’ın Facebook resmi hesabı yeniden kullanıma açıldı. Ancak şu ana kadar hesabından yeni herhangi bir paylaşım yapılmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir