Apple Podcasts servisi, podcast dinleme deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak yeni özellikleri kullanıcılarına sundu. Yapay zeka destekli olan otomatik transkript oluşturma özelliği sayesinde podcast yayıncıları kendi transkriptlerini sağlama seçeneğine sahip olacak. Bir diğer olarak da Apple’ın otomatik olarak oluşturduğu transkriptleri kullanabilmeleri seçeneği oluşturuldu.

Apple şirketi, kullanıcılara sesli içeriklerini metin olarak da sunma kararıyla erişilebilirliği arttırma kararı aldı. Artık dinleyiciler, podcast oynatılırken eş zamanlı olarak transkripti okuyabilir ya da bölüm sayfalarından doğrudan transkriplere erişebilecekler.

Apple Podcast Güncellemesi İçin Adımları Paylaştı

Hüküm ve koşulların güncellenmesi şu şekilde yer aldı;

Apple, bu yeni özelliklerle birlikte hüküm ve koşullarını da güncellemiş oldu. Podcast yayıncılarının, Apple Podcasts Connect’e erişimlerini sürdürebilmeleri için bu yeni hüküm ve koşulları inceleyip kabul etmeleri gerekmekte.

Yapay zeka destekli olan otomatik transkript oluşturma özelliği sayesinde podcast yayıncıları kendi transkriptlerini sağlama seçeneğine sahip olacak.

Apple podcasters programı için ise güncellemeler şu şekilde açıklandı;

Abonelik servisi sunan yayıncıların Apple Podcasters Programı kapsamında güncellenmiş Podcasts anlaşmasını gözden geçirip kabul etmekle yükümlü hale getirilmiş oldu. Bu özellik; abonelik modelini kullanan yayıncıların, değişen koşullara hızlıca uyum sağlamalarını ve dinleyicilerine kesintisiz hizmet vermeye devam etmelerini sağlayacak bir adım olacak.

Apple şirketi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Merhaba,

Apple Podcasts kullanıcıların podcast’lerimize daha rahat ulaşabilmeleri için, yayınlarımıza transkript ekliyoruz. Dinleyiciler, podcast’iniz çalarken eşzamanlı olarak transkripti okuyabileceği veya bölüm sayfanızdan transkripte erişebilmeleri mümkün olacak.

Apple Podcasts, şovlarınız için otomatik olarak transkript oluşturup sizlere gösterecek ya da siz kendi transkriptinizi sağlayabileceksiniz. Yeni özelliğimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu iyileştirmenin bir parçası olarak, hüküm ve koşullarımızı sizler için güncelledik. Apple Podcasts Connect’e erişimi sürdürebilmek için, hüküm ve koşulları gözden geçirip kabul etmek üzere giriş yapmalısınız.

Özellikle ilgili ayrıca, Apple Podcasters Programı kapsamında abonelik teklif edecekseniz, Apple Podcasts Connect’te Anlaşmalar sekmesini ziyaret ederek güncellenmiş Podcasts Anlaşması’nı gözden geçirip kabul etmeniz gerekmektedir.

Yazı da belirtildiği gibi kullanıcılarına ve meraklılarına, yeni güncelleme bilgilerini paylaştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir