Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2022 yılı için büyük bir plan kuruyor. Yeni yıl içerisinde söylendiği üzere beş yeni Mac ve üç yeni iPad tanıtımı yapılacak. Apple’a yönelik sağlam kaynaklar arasında yer alan Mark Gurman tarafından belirtildiği üzere Apple’dan 2022 yılında Apple Silikon işlemcili yeni 27 inç iMac Pro, güncellenen tasarımına sahip olan M2 işlemcili yeni Mac mini, M2 işlemcili yeni MacBook Air, giriş seviyesi yeni MacBook Pro ve Apple Silikon’lu yeni Mac Pro sunulacak. iPad tarafından ise yine Mark Gurman’ın belirttiği üzere Apple’dan 2022’de giriş seviyesi yeni iPad, yeni iPad Air ve yeni iPad Pro modelleri sunulacak. iPad Pro’lara kablosuz şarj koyacağı Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Pro’larda tasarım güncellemesine dair olan bilgiler dikkat çekiyor. Bu yeni modeller içerisinde özellikle de yatay kullanımına odaklanılacak tasarımın tam olarak nasıl olacağı ise bilinen bir durum değildir. 

9 1

Apple ve Mac tarafından yeni yıl içerisinde sunulacak, hakkında pek çok bilginin yer aldığı bilinen iki cihaz şu şekildedir; Yeni iMac Pro: 2022 ilk yarısı içerisinde sunulacağı bilgisi verilen yeni iMac Pro, söylendiği üzere son çıkan MacBook Pro’lar gibi 120 Hz Mini-LED ekran özelliğine sahip olacak. Kaynaklardan elde edilen bilgilere öre burada tahminlerden elde edildiği üzere 32 inç değil 27 inç ekran kullanıcıların karşısına çıkacak. Tasarım ise M1 işlemci sistemine sahip olduğu 24 inç iMac gibi olacak, yani bilgisayarın alt kısmında kalın bir çerçeve yer alacak. Bu model “Pro” takıntısından dolayı siyah /gri renklerde olacak ve bilgisayarlarda çerçeveler beyaz değil siyah renkli bir tasarıma sahip olacak. Cihazın temel versiyonu 16 GB RAM + 512 GB depolama özelliğine sahip olacak bilgisi elde edilen hepsi bir arada bilgisayar, gücünü yeni MacBook Pro’lar gibi M1 Pro ve M1 Max işlemcilerden alacak. HDMI, USB-C ve SD Kart yuvası gibi çeşitli portalar taşıdığı belirtilen bu ürün, ethernet yuvasını ise güç adaptöründe bulunduracak. 

Yeni MacBook Air: Dylandkt tarafından belirtildiği üzere yeni MacBook Air modeli, M2 işlemci (M1 Pro ve M1 Max’ten güçsüz) üzerinden kurulacak. MagSafe dışında yalnızca USB-C portlarına sahip olacak ve 24 inç iMac gibi beyaz ön çerçeve özelliğine sahip olacak. 2022’de tam olarak ne zaman lanse edileceği dile getirilmese de ilk çeyrekte sunulması beklenen bu dizüstü, söylendiği üzere fansız bir şekilde görev yapabilecek. Bunun yanı sıra 1080P webcam taşıyacak 2022 MacBook Air modeli, aynı kaynaktan elde edilen bilgilere göre 30W güç adaptörü ile gelecek ve M1 MacBook Air modeline göre biraz daha pahalı olacak. İhtimal değerinde ise mini-LED ekran taşıyacak dizüstü, beyaz çerçeve, MacBook Pro’lar gibi ekran çentiği, şarj için mıknatıs temelli MagSafe, beyaz klavye ve ince gövde ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir