TFI Asset Management’tan üst düzey analist Ming-Chi Kuo, bir not ile yatırımcılara, Apple’ın akıllı gözlüklerinin Mac bilgisayarlar için güçlü bir donanım özelliği sağlayacağını ve 222’nin son günlerine doğru da piyasaya sürüleceği belirtildi. 

Kuo, Apple’ın tedarik zinciri üzerinden yaptığı araştırmalar ile beraber gelecek yıllar içerisindeki Apple ürünlerinin lansmanlarını tahmin etmek konusunda da oldukça başarılıdır. Kuo söz konusu bu notta, gözlüklerin bir akıllı cep telefon veya bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymadan yoğun görevler karşısında başarılı bir şekilde performans sergileyeceği için rakiplerinden çok daha güçlü olacağı belirtiliyor. Daha önce elde edilen raporlara göre gözlüklerin çalışması için bir iPhone bağlantısı olması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz sonbahar aylarında Apple, M1 işlemcisinin en yeni ve en güçlü sürümü olarak gösterilen M1 Pro ve M1 Max’i yeni MacBook Pro’da piyasaya sürdü. Kuo, Apple’ın gözlüklerinin de M1 tabanlı bir işlemci kullanacağını dile getirdi. Apple’ın M1 şeklinde adlandırdığı bu yongalar, Apple’ın daha önce kullanmış olduğu Intel işlemcilerinden daha iyi bir şekilde performans sergilediğini gösteren pil ömrü büyük ölçüde korunabiliyor.

6 18

Buna ek olarak yine de Kuo, Apple’ın, gözlüğü iPhone’un yerini alacak olan bir cihaz olarak değil, bir iPhone aksesuarı olarak değerlendirileceği belirtildi. Bu, Apple’ın amiral gemisi ürünü iPhone’a bağlı AirPod’lar ve Apple Watch gibi giyilebilir aksesuarları satmak konusunda stratejik etkisi olacak. Apple’ın üzerinde çalıştığı bu akıllı gözlükler, dijital görüntüleri gerçek dünyanın üzerine yerleştiren bir teknoloji olarak değerlendirilen artırılmış gerçekliği (AR) kullandığı belirtiliyor. Şirket, birkaç yıldır iPhone cihazlarda artırılmış gerçekliği destekliyor, fakat akıllı gözlüklerin teknoloji için daha fazla kullanım alanı açma imkanı da oldukça yüksek gözüküyor. Konyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir