Mobil ve internet odaklı araştırmalarıyla ön plana çıkan Global Web Index‘in sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamaları alanında yaptığı araştırma sonucunda 16-19 yaş arasındaki gençlerin hangi uygulamaları daha çok kullandıkları ortaya çıktı.

Yapılan araştırma ve yayınlanan görsele dayanarak 16-19 yaş aralığındaki gençlerin mesajlaşmak için Vine ve Snapchat‘i daha çok kullandıklarını görüyoruz. Ayrıca bu uygulamaların dışında gençlerin kullandıkları 16 adet sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamasının da kullanım oranlarını yüzdelik dilimler halinde görebilirsiniz.

Gençlerin Favori Sosyal Ağ ve Mesajlaşma Uygulamaları

Yukarıdaki analiz görselini incelediğimizde sosyal ağ uygulamaları arasında bulunan Facebook‘un yüzde 48‘lik oranla gençler arasında en çok tercih edilen sosyal ağ uygulaması olduğu görülmekle beraber, Youtube‘un yüzde 43 ve Twitter‘ın ise yüzde 28‘lik bir kullanım oranına sahip olduğu açıkça görülüyor. Fotoğraf paylaşımı yapılabilen sosyal ağ Instagram‘ın uygulamalarının ise 16-19 yaş arasındaki gençler tarafından kullanılma oranının toplamdaki kullanıcı sayısından fazla olduğunu görüyoruz.

Toplam kullanıcı sayısı bakımından SnapChat ve Vine uygulamalarının toplam kullanıcı sayısına oranla gençler tarafından daha çok kullanıldığı ortaya çıkan araştırma sonucunda en dikkat çeken sonuç ise Google+WeChat ve Foursquare uygulamalarının yetişkinler tarafından kullanılıyor olması.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir