Tıpkı WhatsApp gibi piyasanın popüler mesajlaşma servisi olan Telegram’ın WhatsApp’ta olmayan birçok işlevsel özelliği bulunuyor. Bu özelliklerden birisi olan çevrimiçi olduğundan gönder özelliğinin ne işe yaradığını sizlere bu içeriğimizde göstereceğiz. WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden birisi olan Telegram, ülkemizde WhatsApp’a göre daha az popüler olsa da, dünya genelinde geniş kullanıcı kitlesi ile dikkat çekiyor. Uygulamada sesli kitap, görüntülü görüşme, sohbet rengi belirleme, temalar ve podcast desteği gibi birçok öne çıkan özellik bulunuyor.

Uygulamanın yeni özelliklerinden birisi ise çevrimiçi olduğundan gönder özelliği oluyor. Oldukça işlevsel bir özelliğe sahip olan bu özellik neler sunuyor gelin bakalım. Bu söz konusu özellik ile beraber kişi çevrimdışıyken gönderdiği bir mesajı beklemeye alabiliyor ve çevrimiçi olduğundan gönderilmesini sağlayabiliyor.

Telegram çevrimiçi olduğundan gönder

2 1579356683

Bu durum ise taslakta olan bir mesajın çevrimiçi olduğu zaman otomatik olarak gönderilmesini sağlıyor. Mesaj karşı tarafa iletildiği zaman ise ekranda bunun bildirimi yer alıyor. Diğer yandan uygulamaya gelen bir başka yenilik ise Theme editör 2.0 güncellemesi oluyor. Bu sayede tüm uygulama üzerinde tema kullanımım arka plan, mesaj görünümü gibi ayrı ayrı renkler seçilebiliyor.

Telegramın bazı öne çıkan özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor;

  • Çevrimiçi olduğunda mesaj gönderme
  • Bulut tabanlı bir platform olduğundan hızlı erişim
  • Telefon numarasına ihtiyaç duymadan kayıt olma
  • 3.kişilerin mesajlara erişimi engellenmesi
  • Görüntülü arama
  • Atılan mesajı bir süre içerisinde silme özelliği
  • Ekran görüntüsü alındığı zaman karşı tarafa iletilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir