Connect 2021 etkinliği ile tüm dünya genelinde dikkat çeken Facebook, yeni isminin yanı sıra donanımlarıyla da yeni bir dönem başlatacağının sinyallerini verdi. Tanıtım sonrasında ilk akıllı saat için önemli sızdırmalar yaşandı.

28 Ekim tarihinde yapılan etkinlik sonrasında çatı marka ismi olarak Meta duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde ilk paylaşımların yapılan isim değişikliği, böylece Facebook tarafından yapılan resmi açıklamalar ile kesinlik kazandı. Ancak tanıtım sonrasında gündeme gelen haberlerde ve yapılan yeni sızıntılarda yeni sistemin pek çok farklı donanım ile destekleneceği görüldü. Bu donanımlardan bir tanesi de akıllı saat.

Meta’nın akıllı saati neler sunacak?

Meta’nın ilk akıllı saati olarak duyurulacak yeni donanım, hücresel bağlantıya sahip olacak. Böylece ayrı bir SIM kart ile kullanılabilecek olan cihaz, ek bir telefon ya da cihaz desteğine ihtiyaç duymayacak. Günümüzde kullanılan akıllı saatlerin büyük bir bölümü telefon ile kullanılırken Facebook bu konuda tamamen bağımsız bir cihazı kullanıma sunmayı hedefliyor. 2022 yılının başlarından itibaren tanıtılması beklenen yeni akıllı saat üstelik Ray Ban akıllı gözlükler ile birlikte tamamen farklı bir kullanım ve deneyim sunacak.

Akıllı saat için yapılan sızıntılar fitness özelliklerinin yer alacağı ancak akıllı saatin piyasadaki tüm modellerden daha fazla özellikle donatılarak kullanışlı olacak belirtildi. Akıllı saatte Facebook ve diğer uygulamalar ile tamamen uyumlu bir sistem tercih edilecek. Böylece kullanıcılar Facebook Messenger ya da WhatsApp’ı direkt akıllı saatleri üzerinden kontrol etme ve kullanma imkanı elde edecek. Facebook’un yeni akıllı saatinde sızıntılar doğrultusunda bir hamle yapması, akıllı saat sektöründe ön plana çıkmasını sağlayabilir.

Facebook’un yeni saatine EKG gibi özellikler gelebilir

Bazı kaynaklarda Apple tarafından son modellere getirilen EKG gibi özelliklerin de Facebook’un yeni modelinde yer alacağı, fitness takibinin yanı sıra sağlık takibinde de üstün destekler sağlayacağı öne sürüldü.

Şu an için net olarak hangi özelliklerin yer alacağı bilinmese de akıllı saat için yapılan sızıntılar yeni donanımın dikkat çekmesine sağladı. Bu bakımdan önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen akıllı saat için beklentiler şimdiden yüksek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir