Türkiye’ye 1 ay önce girişini yapan Tesla’nın Model Y aracının dün Türkiye’deki sahipleri ile buluşturdu ve ilk teslimatını gerçekleştirdi. 

Uzun bir zamandır sabırsızlıkla beklenen o gün geldi ve Tesla’nın resmi sayfası olan Twitter hesabı üzerinden Türkiyede’ki Model Y teslimatının ilkinin gerçekleşmiş olduğu paylaşıldı.  Bi ay öncesinde Türkiyeye girişini yapan dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden birisi olan Tesla, dünya genelinde yoğun ilgi görmüştü ve çok satanlar listesine girdi. En sonunda Model Y otomobili ile birlikte Türkiye pazarına da girişini yaptı.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde noter işlemleri başlatılmıştır ve ilk teslimatını İstanbul Park’ta yapılacağı açıklanmıştı. Tüm bu ilerleyen sürecin tamamlanmasının birlikte dün, ilk araçlar sahiplerine kavuşmuş oldu. Tesla resmi hesabının haricinde Tesla Türkiye’nin başında olan Kemal Geçer’de “ilk teslimatlarımızı yaptık. Tekerinize taş değmesin, güle güle kullanın.” ifadelerini kullanarak tweet paylaştı. 

Tesla Model Y

Model Y’nin ilk satışı gerçekleştirildi

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden birisi olan ve en çok satan araçlarından birisi olan Tesla Model Y özelliklerine bakacak olursa; arkadan itişli, uzun menzilli bir araç ve performansının farkı olmak üzere üç farklı kategoride satışa çıkarıldı. Diğer modellerin Türkiye’ye ne zaman geleceği ile ilgili henüz kesin bir bilgi olmasa da Model Y’nin fiyatları 1 milyon 630 TL den başlayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Emre Özpeynirci’nin geçen hafta içinde paylaştığı bir bilgiye göre aracın sadece 1.000 adetlik bi sipariş belirlendiğini açıkladı. Fakat 10 binden fazla siparişle karşı karşıya kalınmış. Bu durumda da markaya ve araçlarına olan yoğun ilginin Türkiye’de de fazlasıyla olduğunu görebiliyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir