Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, iş profili özelliğini daha fazla cihaza getirmek adına planlamalar yapıyor. Şu an için sadece kurumsal anlamda müşteriler tarafından kullanılabilen bu özellik 2022 yılında Workspace kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

Google, Android akıllı cihazlarda iş ve kişisel uygulamaların birbirinden ayrılmasını daha kolay hale getiren “iş profili” özelliğini daha fazla cihaza getireceğinin bilgisini verdi. Eğer söz konusu bu araca alışkın değilseniz detaylarına değinmek gerekir. İş profili, iş ve kişisel uygulamalarınızı birbirinden ayırma özelliği sunuyor. Yani şöyle ki iş hayatınız ve özel hayatınızı birbirinden ayırmak mümkün hale geliyor. Bunun da iş profilinize geçmenizde yardımcı olan bir geçiş düğmesi sayesinde yapabilirsiniz. 

Yani söz konusu bu düğme sayesinde iş profilinizi kapattığınızda cihazınıza yüklü olan iş ile ilgili olarak herhangi bir uygulama size bildirim gönderemiyor ve bulunduğunuz konuma da erişim sağlayamıyor. Buna ek olarak aynı zamanda iş profilini kullanırken kişisel verilerinizi de koruyabilir ve IT departmanında yer alan çalışan kişilerin verilerinize ulaşmasını da engelleyebilirsiniz. Bu araç şu an için sadece kurumsal müşteriler kısmında kullanılabiliyor fakat açıklamalara göre 2022 yılından bu yana Workspace kullanıcılarını için de sunulacak. Daha sonra ise diğer ‘kimlik sağlayıcılarına’ bu özelliğin sunulması planlanıyor. 

6 10

Daha kaliteli bir iş yaşam dengesi sağlanıyor

Şirket tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalar ile ilgili olarak “Bu özellik, Android’i iş amaçlı kullanan herkesin tek bir arayüzde  iş ve kişisel uygulamaları ayırmasına ve işle ilgili tüm uygulamaları tek bir tıklamayla duraklatmasına izin verecek” şeklinde söz edilirken bu özelliğin kullanım alanının genişletilmesinin pek çok insanın daha iyi bir iş yaşam dengesine sahip olacağı dile getirildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu ile ilgili olarak daha verimli bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir