Google ve Android televizyonda bulunan APK formatında sona gelindi ve artık Android App Bundle (AAB) formatı kullanılacak. Söz konusu bu değişiklik neler sunuyor?

Akıllı televizyon sektöründe pazarın adeta lider konumunda yer alan Google, Google TV ve Android TV platformlarıyla pek çok kullanıcıya hitap ediyor. Google, bu akıllı televizyonlarda bir değişiklik yapma kararı aldı. Yazılım dünyasının dev isimlerinden Google bugün, Android TV ve Google TV işletim sistemleri için Mayıs 2023 tarihinden sonra APK yerine artık Androi App Bundle formatının kullanılacağını duyurdu. 

APK’ya göre uygulama boyutları düşürülüyor

Google’ın ilk olarak 2018 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği ABB formatı, uygulama boyutları noktasında tasarruf sağlamayı hedefleyen yeni bir uygulama şekli olarak karşımıza çıkıyor. Google Play Store’da artık bir standart haline gelen söz konusu bu özellik, cihazın sorunsuz çalışması için gerekli olan dosyaların indirilmesine geri kalan dosyaların ise arşivde kalmasını sağlıyor. Bu sayede uygulama boyutlarında yaklaşık olarak yüzde 20’lik bir tasarruf sağlanıyor. Aynı zamanda ABB formatı, Android ve Google TV kullanıcılarının gereksiz olarak görülen uygulamalarını arşive koymasını ve arşivden çıkarılmasını sağlayan yeni bir özellik kullanıma sunuyor.

Konuyla ilgili yapılan resmi açıklama yapan Google TV Ürün Yönetimi ekibinden Josh Wentz, Android TV platformunda 10.000’den fazla uygulamanın yer aldığını fakat kısıtlı depolama alanı nedeniyle kullanıcıların uygulamaları kaldırmak zorunda kaldığı bildirildi. Bu nedenle yetkili kişi, ABB formatının bu gibi durumlarda etkili olacağını söylüyor. Konuyla ilgili aktarılan bilgilere göre Google, uygulamaların yeniden paketlenmesi için geliştiricilere altı aylık bir süre tanıyor.

HP 6.000 kişiyi işten çıkaracak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir