Kripto para piyasası son günlerde Binance ve FTX olaylarıyla büyük bir çöküş yaşıyor. SEC Başkanı Gary Gensler ise beklenen değerlendirmesini yaptı.

Binance ve FTX’in olaylarının ardından sektörün önemli isimleri çeşitli düşüncelerini başlattı. SEC Başkanı Gary Gensler, yaşanan olayların ardından FTX’in çöküşünü üzerine değerlendirmelerde bulundu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı, halen devam eden çöküşün dijital dijital varlıklarda yaşanan geniş bir eğilimin bir parçası olduğunu belirtti.

Gary Gensler, FTX hakkında konuştu

Düzenlenen bir konferansta konuşma yapan Gensler, FTX borsasının çökmesiyle ilgili şunlardan söz etti;

“Son iki günde gördüklerimiz, son 6 ila 8 ayda gördüklerimizin bir parçasıdır. Yatırım yapan insanlar, daha iyi bir gelecek umuyor. Ancak şu anda buna sahip değiller”

Piyasada yaşanan son karmaşa, ciddi problemleri de beraberinde getirmiş gözüküyor. Binance ve FTX arasında yaşanan olaylarda Binance’ın FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıklaması, halihazırda devam eden sorunları daha da derinleştirdi. Bunun üzerine Binance durumdan dolayı çok üzgün olduklarını, FTX’i almayı denediklerini ancak başaramadıklarını belirtti. Lider kripto para Bitcoin söz konusu bu gelişmelerin ardından 15 bin dolar seviyesine geriledi ve yazının hazırlandığı dakikalarda ise 16.733 dolar seviyesinde hareket ediyor. Kripto para piyasaları hala Binance ve FTX arasında yaşanan gerginlik dolayısıyla olumsuz yönde hareket ediyor. Piyasaların gidişatı ve ilerleyen günlerde ise ne olacağı merak edilen konuların başında geliyor.

Binance FTX’i Alma Kararından Vazgeçti! Bitcoin 15 Bin Dolar Seviyelerine Geriledi!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir