Google Blok Zinciri Nod Motoru, gelecek yıldan itibaren Solana blok zincir  ağında yer alan ve para aktarmanın onaylanması ve log tutulmasında görev alacak. 

Google, her geçen gün kripto para sektörüyle daha fazla ilgileniyor. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda bulut hizmetlerinin ödemelerinin kripto paralar ile yapılması için Coinbase ile anlaşma yapan Google, bu kez Solana ortaklığıyla gündeme geliyor. Google Blok Zinciri Nod Motoru, yeni ortaklığın merkezinde bulunacak. 

Google, Solana ile iş birliği yaptı

Geçtiğimiz ay teknoloji devi Google, Blockchain Node Engine adlı yeni bir bulut tabanlı hizmeti duyurdu. Söz konusu hizmet, sanal bir bulut sisteminin arkasındaki aktarımları yönetme, akıllı sözleşmeler oluşturma, blok zinciri verilerini direk olarak Google Cloud’dan okuma veya yazma gibi özelliklere sahip olacak. Daha öncesi incelendiğinde Nod motorunun ilk ortağı Ethereum blok zinciri olmuştu.

Nod kullanımı sayesinde blok zincir ile senkronizasyonu gerçekleştirebilmek için son derece hassas bir konu olarak değerlendirilmektedir. Google Cloud, tek bir operasyonla bu işlemi gerçekleştirecek bir potansiyele sahiptir. Solana bu noktada diğer ortak olarak nitelendirildi. 2023 yılına kadar, Google Cloud artık Solana ağı için blok oluşturma ve doğrulama düğümü olacak. Böylece Google Cloud kullanıcıları kendi düğüm birimlerini oluşturabilir. Solana aktarım verileri, Google’ın BigQuery bulut kataloğunda da görüntülenebilir. Solana’ya ek olarak, Hedera Hashgraph ve Dapper Labs ağları da yakın gelecekte Google Cloud’a entegre edilecek.

Tek çeyrekte 405 milyon dolar değerinde kripto çalındı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir