Asus ExpertCenter PN53 mini PC modeli, yerleşik grafiklere sahip Radeon 600M serisi Ryzen 6000 işlemcilerle tanıtıldı. Peki, yeni model bizlere neler sunuyor?

Ryzen 9 modellerine kadar işlemci seçenekleriyle sunulan PN53, farklı depolama kombinasyonlarına olanak sağlayan üçlü depolama alanıyla dikkat çekiyor. İki PCIe Gen 4 M.2 SSD ve DDR5 bellek desteği, hızlı önyükleme ve uygulama yükleme süreleriyle modeli daha cazip kılıyor.

PN53, önceki PN51 modeline göre %34’e kadar daha yüksek tek iş parçacığı performansı ve %29’a kadar daha yüksek çoklu iş parçacığı performansı sunar. PCMark10 Essentials grup testlerinde PN53, tarama, video konferans ve uygulama başlatma sürelerinde %10 performans artışı gösteriyor. PN53 ayrıca, elektronik tablolar ve yazma işleri gibi günlük ofis uygulamalarını kullanarak sistem performansını ölçen üretkenlik testi grubunda PN51’den %10 daha iyi performans gösterir.

Asus, ROG ve ProArt’ın yeni modellerini tanıttı

ASUS tasarımcıları ve mühendisleri, kompakt bir makinede sürekli olarak yüksek performans sağlamak için PN53’ün soğutma sisteminin her yönünü titizlikle geliştirdi. Kendi kendini temizleyen fan modülündeki düz ısı boruları ve bunlara bağlı soğutucular ve fan çıkışları ısıyı uzaklaştırarak işlemcinin optimum sıcaklıklarda çalışmasını sağlar.

Asus ExpertCenter PN53 özellikleri

Özel akıllı fan kontrol teknolojisi sayesinde kullanıcılar, kullanıcı dostu bir arayüz üzerinden fan modlarını ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirler. Sessiz mod, gürültü seviyesini azaltırken Standart mod, verileri işlerken en yüksek performansı sağlar.

PN53, iki HDMI bağlantı noktası, DisplayPort (USB-C) ve ekstra yapılandırılabilir giriş ile dört 4K ekranı destekleyebilir. PN53 böylece mağazalarda, restoranlarda, otellerde veya halka açık yerlerde çoklu ekran sistemleri veya video duvarları için mükemmel bir çözüm sunar. Dört ekran desteği de ofisler için avantajlar sunarak çalışma alanını kolayca genişletme imkanı sağlıyor. PN53, bir adet 8K ekranı da destekleyebilir.

Entegre AI destekli gürültü önleme teknolojisi, kristal netliğinde iletişim için hem girişte hem de çıkışta gürültüyü engeller. Bu özellik öğrenciler, ofis çalışanları ve evden çalışanlar için idealdir. 2,5 Gbps hıza ulaşabilen yeni nesil 2,5GBase-T (2,5 G) ağ teknolojisi, PN53’ün her yerde veri yoğun görevleri bile yerine getirmesini sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir